Cactus Web

Τι είναι το Mobile First Design ;

 

Το mobile first design είναι η διαδικασία κατά την κατασκευή μια ιστοσελίδας που σχεδιάζουμε πρώτα την ιστοσελίδα για τις κινητές συσκευές και στην συνέχεια για σταθερούς υπολογιστές .  Γιατί όμως είναι σημαντικό ; Διότι πλέον η Google στα αποτελέσματα της προωθεί περισσότερο τις ιστοσελίδες που είναι φιλικές με τις κινητές συσκευές αλλά και γιατί πλέον περισσότεροι χρήστες πλοηγούνται στο ίντερνετ από τέτοιες συσκευές . Εμείς σαν εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων προσφέρουμε web design με σωστό σχεδιασμό για κινητές συσκευές.

Σχεδιασμός της ιστοσελίδας

Ο σχεδιασμός μια ιστοσελίδας είναι δυσκολότερος για κινητές συσκευές , αλλά γιατί; Πρώτον, κοιτάξτε την πιο εμφανή ένδειξη,το μέγεθος οθόνης. Ένας μέσος φορητός υπολογιστής έχει οθόνη 13 έως 15 ιντσών. Το μέσο τηλέφωνο διαθέτει οθόνη 5 έως 7 ιντσών. Με λίγα λόγια , οι επιτραπέζιες συσκευές έχουν περισσότερα χώρο για περισσότερα στοιχεία σχεδίασης,όπως CTA (call to action) και άλλα χαρακτηριστικά.Ένας άλλος σημαντικός δείκτης είναι η λειτουργικότητα. Το ποντίκι δεν λειτουργεί το ίδιο με το δάκτυλο κάποιου. Ο δρομέας σε μια επιφάνεια εργασίας είναι πολύ ακριβής όταν πρόκειται για κλικ σε συνδέσμους ή κουμπιά. Όταν σχεδιάζουμε για επιτραπέζιους υπολογιστές, δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε πολύ τις διαστάσεις γύρω από τα στοιχεία με δυνατότητα κλικ. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείτε μια κινητή συσκευή, το δάχτυλό σας δεν είναι τόσο ακριβές όσο ο δρομέας. Αυτό προκαλεί προβλήματα με κακώς σχεδιασμένες ιστοσελίδες σε κινητά μη λαμβάνοντας υπόψη τους περισσότερους ανθρώπους που επισκέπτονται ιστοσελίδες χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά τους σε κινητές συσκευές. Για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα, πρέπει να σχεδιάσετε την ιστοσελίδα σας για κινητά με μεγαλύτερα και πιο εύκολα προσβάσιμα σημεία επαφής.
Όταν αποφασίζετε τι θέλετε να προσθέσετε στην ιστοσελίδα σας όσο αφορά την εμφάνιση στα κινητά, πρέπει να σκεφτείτε. ποια είναι τα βασικά σας στοιχεία; Αυτό θα εξαρτηθεί από τις συγκεκριμένες ανάγκες της επιχείρησής σας από την ιστοσελίδα. Αυτά τα στοιχεία και οι λειτουργίες πρέπει να έχουν σκοπό τον τελικό στόχο του επισκέπτη της ιστοσελίδας σας. Περάστε από κάθε λειτουργία και δείτε πού θα σας οδηγήσουν. Αυτό το κουμπί θα οδηγήσει τους επισκέπτες σας στο στόχο τους; Ή θα οδηγηθούν σε ένα δεύτερο βήμα πριν από τον τελικό στόχο; Ξεφορτωθείτε τα περιττά και διατηρήστε τα απαραίτητα για να οδηγήσετε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας στο σημείο μετατροπής.

Mobile First Design

Το Mobile Design είναι σημαντικό και θα πρέπει να είναι το σημείο εκκίνησης για τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας. Δεν θα πρέπει να καταργείτε διάφορα χαρακτηριστικά της ιστοσελίδας σας ώστε να χωρούν στην μικρότερη οθόνη, όπως της οθόνης του κινητού. Ορίστε όλες τις σελίδες μαζί με τις λειτουργίες που θέλετε να συμπεριλάβετε σε κάθε σελίδα. Αυτό θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας μορφής για την ιστοσελίδα σας.
Μόλις καταχωρίσετε το περιεχόμενο σας, είναι καιρός να ταξινομήσετε αυτές τις λειτουργίες σε κάθε σελίδα. Αυτό θα βοηθήσει επίσης να ξεφορτωθεί τα περιττά πράγματα. Ρωτήστε τον εαυτό σας, είναι αυτή η λειτουργία απαραίτητη για να οδηγήσει τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μου στον τελικό στόχο ή στο σημείο μετατροπής; Αν η απάντηση είναι όχι, βγάλτε το στοιχείο ή το χαρακτηριστικό ή μετακινήστε το προς το κάτω μέρος της σελίδας. Αυτά τα λιγότερο σημαντικά στοιχεία, όχι μόνο χρησιμοποιούν πολύτιμα χώρο, αλλά χρησιμοποιούν επίσης πολύτιμο χρόνο με την ήδη μικρή διάρκεια προσοχής του μέσου επισκέπτη της ιστοσελίδας σας.

Σχεδιάστε τις σελίδες της ιστοσελίδας στα κινητά

Τα mobile wireframes είναι το βασικό βήμα για τη δημιουργία ιστοσελίδας στα κινητά. Το wireframe είναι ένας χάρτης πορείας για το σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας και των σελίδων του. Αυτό θα σας βοηθήσει να δείτε πως θα μοιάζει η ιστοσελίδας σας  χωρίς περιεχόμενο.
Υπάρχουν μερικές λειτουργίες που πρέπει να έχετε κατά νου όταν σχεδιάζετε ιστοσελίδες για κινητά. Πρώτον, χρειάζεστε μεγαλύτερα σημεία επαφής. Όπως μιλήσαμε πριν, ένα δάκτυλο δεν λειτουργεί το ίδιο με ένα δρομέα. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν επίσης ένα χέρι για να κρατήσουν την κινητή συσκευή τους και τον αντίχειρά τους να πληκτρολογούν όταν χρησιμοποιούν μια κινητή συσκευή. Ένας καλός κανόνας είναι να διατηρείτε στόχους αφής πλάτους τουλάχιστον 44 pixel και ύψους 44 pixel και να διατηρείτε τουλάχιστον 10 pixel μεταξύ κάθε σημείου επαφής. Αυτό θα επιτρέψει στους επισκέπτες να κάνουν πιο εύκολα κλικ στην ιστοσελίδα σας.

Μέγεθος Κειμένου

Το κείμενο θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να διαβάζεται άνετα από μια κινητή συσκευή. Αναγκάζοντας τον επισκέπτη της ιστοσελίδας σας να μεγεθύνει για να διαβάσει ,θα αυξήσει σημαντικά το ποσοστό εγκατάλειψης. Θυμηθείτε, θέλετε να δώσετε στον επισκέπτη της ιστοσελίδας σας την καλύτερη εμπειρία για να μπορεί να κάνει ό, τι θέλει. Εάν διαβάσετε την ιστοσελίδα σας, βεβαιωθείτε ότι είναι ευανάγνωστη ! Εάν δεν μπορούν να ολοκληρώσουν το έργο τους μόνο με ένα χέρι σε ένα κινητό τηλέφωνο, ίσως θελήσετε να επανεξετάσετε το σχέδιό σας.
Θυμάστε πώς είπα ότι ένα δάκτυλο δεν λειτουργεί σαν δρομέας; Λοιπόν, ποιό είναι ένα από τα αγαπημένα στοιχεία σχεδιασμού σε μια βελτιστοποιημένη ιστοσελίδα για επιφάνεια εργασίας; Animations και εφέ! Αυτά είναι ιδανικά για ιστοσελίδες επιφάνειας εργασίας, επειδή προσθέτουν ένα επίπεδο λειτουργικότητας και σχεδιασμού. Αλλά μέσα στο κινητό, είναι ένα κλικ ή κανένα κλικ. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι σύνδεσμοι και τα κουμπιά σας φαίνονται να είναι άμεσα clickable.

Εικόνες είναι σημαντικές

Τέλος, δώστε προσοχή στις εικόνες σας. Μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά γραφικά σε κινητές συσκευές από ό,τι στην επιφάνεια εργασίας. Οι κινητές συσκευές είναι γενικά βραδύτερες από τις επιτραπέζιες συσκευές, αυτό σημαίνει ότι οι κινητές συσκευές δεν θα χειριστούν το ίδιο περιεχόμενο με τον κατάλληλο τρόπο σε τακτική βάση. Για να αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα, πρέπει να σκεφτείτε τα μεγέθη του αρχείου σας. Κάντε εξαγωγή των εικόνων σας στη χαμηλότερη ποιότητα που εξακολουθούν να φαίνονται υπέροχα στην ιστοσελίδα σας. Θα εκπλαγείτε πόσο μπορείτε να «υποβαθμίσετε» την εικόνα σας προτού αρχίσει να πιξελίαζει. Το σχήμα της εικόνας σας θα παίξει επίσης τεράστιο ρόλο στο σχεδιασμό σας. Οι οριζόντιες εικόνες γενικά δεν θα εμφανίζονται καλά σε ένα κινητό τηλέφωνο επειδή αυτή η εικόνα θα συρρικνωθεί για να χωρέσει στα όρια ή θα περικοπεί και δεν θα δείτε ολόκληρη την εικόνα.

Αν δώσετε προσοχή σε αυτές τις συμβουλές, θα είστε σε καλό δρόμο για τη δημιουργία ενός λειτουργικού και εντυπωσιακού σχεδίου ιστοσελίδας για κινητές συσκευές.