Cactus Web

Design

Design

Διαφημιστικά Βίντεο

Asset 23 - Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διαφημιστικά Βίντεο

Διαφημιστικά Βίντεο ως Μέσο προώθησης

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα βίντεο αποτελούν το πιο διαδραστικό και ενδιαφέρον μέσο για την προώθηση ενός μηνύματος. Αυτό αποδεικνύεται από τη δημοτικότητα που έχουν μεγάλες πλατφόρμες όπως το YouTube και το  Tik Tok, αλλά και από τις συνεχείς αλλαγές στις διαφημίσεις που παρακολουθούμε. Τα διαφημιστικά βίντεο δεν είναι μια νέα τάση αλλά είναι ένα μέσο επικοινωνίας το οποίο εξελίσσεται ραγδαία και κάθε επιχείρηση μπορεί να επωφεληθεί αν το αξιοποιήσει σωστά. 

Με ποιον τρόπο χρησιμοποιούνται τα διαφημιστικά βίντεο;

Τα βίντεο, ως μέρος του graphic design μπορούν να δημιουργηθούν με δύο κύριους τρόπους: είτε με γραφικά animation (γνωστά και ως motion graphic videos) είτε με επεξεργασία υλικού βίντεο (video editing). Η καλύτερη επιλογή για εσάς βασίζεται σε πολλούς παράγοντες μερικοί από τους οποίους είναι: η αισθητική και το brand της επιχείρησής σας, ο σκοπός για τον οποίο δημιουργείται το βίντεο και φυσικά το μέσο προβολής. 

Κάθε βίντεο δημιουργείται για να “μεταδώσει” ένα συγκεκριμένο μήνυμα. Για αυτό το λόγο, πριν προχωρήσουμε στη δημιουργία του, είναι σημαντικό να αποφασιστεί τι θέλουμε να πετύχουμε μέσα από αυτό. Η διαδικασία αυτή θα μας βοηθήσει να ορίσουμε τον τρόπο υλοποίησης, το κατάλληλο κοινό και φυσικά ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία: το μέσο προβολής. 

Τα βίντεο μπορούν να προορίζονται είτε για διαφημιστικά σποτ στην τηλεόραση είτε για προβολή στο διαδίκτυο. Όσον αφορά το διαδίκτυο, μπορούν να δημιουργηθούν για ανάρτηση στα social media, στην ιστοσελίδα ή και σε διαφημίσεις Youtube. Φυσικά, οι αντίστοιχες προδιαγραφές διαφοροποιούνται ανάλογα με το μέσο.

“Είναι, όμως η κατάλληλη επιλογή για τη δική μου επιχείρηση”;

Τα διαφημιστικά βίντεο είναι σημαντικά – αν όχι απαραίτητα – για κάθε επιχείρηση που θέλει να αναπτυχθεί διαδικτυακά. Ο χαώδης πλέον διαδικτυακός κόσμος και οι αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών, καλούν τις επιχειρήσεις να ανταγωνιστούν και να μοχθήσουν ακόμη περισσότερο για την προσοχή του κοινού. Το αγοραστικό κοινό σήμερα, δεν ενδιαφέρεται μόνο για την κατάλληλη τιμή και ποιότητα, αλλά δίνει μεγάλη σημασία στην ίδια την επιχείρηση και την αξία που προσφέρει. 

Γνωρίζατε ότι ο μέσος χρόνος που “πείθει” ένα χρήστη για την αξία ενός περιεχομένου είναι μόλις 2 δευτερόλεπτα; Αυτό σημαίνει ότι έχετε στη διάθεσή σας μόλις 2 δευτερόλεπτα για να πείσετε ένα άτομο ότι διαθέτετε το ιδανικό προϊόν ή υπηρεσία για εκείνον. Τα βίντεο είναι το καταλληλότερο μέσο για να το πετύχετε, καθώς μεταφέρουν άμεσα και στοχευμένα ένα μήνυμα με τη δύναμη της εικόνας και του ήχου.

Τα διαφημιστικά βίντεο, αναμφίβολα θα σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό σας. Δεν είναι απλά ελκυστικά ως μέσο, είναι και εξίσου αποτελεσματικά. Προσφέρουν αποδεδειγμένα καλύτερη αλληλεπίδραση του κοινού, μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και πωλήσεις. 

Μερικά παραδείγματα βίντεο που μπορείτε να υλοποιήσετε μαζί μας είναι: 

  • Προβολή της επιχείρησης και της εταιρικής κουλτούρας σας
  • Βίντεο μεμονωμένων προϊόντων ή υπηρεσιών 
  • Προωθητικά βίντεο για προσφορές 

Η διαδικασία που ακολουθούμε στην Cactus 

Είναι σημαντικό για εμάς να κάνουμε την ιδέα σας πραγματικότητα με τον πιο αποτελεσματικό και σωστό αισθητικά τρόπο. 

Φυσικά τα διαφημιστικά βίντεο, δεν αποτελούν μια ξεχωριστή οντότητα, αλλά οφείλουν να συνάδουν με τη συνολική διαδικτυακή εικόνα μιας επιχείρησης. Για αυτό το λόγο, πριν τη δημιουργία προέχει η πλήρης εξοικείωση με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Με αυτό τον τρόπο οδηγούμαστε στην κατάλληλη λύση, η οποία αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία και την αισθητική της επιχείρησής σας. 

Έπειτα ορίζουμε μαζί το καταλληλότερο μέσο προβολής με βάση το κοινό-στόχο, την ακροαματικότητα-επισκεψιμότητα και το μήνυμα το οποίο θέλουμε να προωθήσουμε. Όταν ολοκληρωθούν αυτά τα βήματα, προχωράμε στη δημιουργία του ιδανικού για την περίσταση βίντεο. Ακολουθούμε τις τελευταίες τάσεις του graphic design, ώστε το αποτέλεσμα να πετυχαίνει το σκοπό του με τον πιο απλό και ταυτόχρονα δυναμικό τρόπο. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην προβολή μέσω mobile συσκευών και στο storytelling. 

Σε όποιον κλάδο και αν ανήκει η επιχείρησή σας, τα διαφημιστικά βίντεο μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξή της. Επικοινωνήστε μαζί μας για να δημιουργήσουμε από κοινού το βίντεο και τη στρατηγική που θα σας διαφοροποιήσει από τον ανταγωνισμό σας!

UI/UX Design

Στόχος της εταιρείας μας είναι η κατασκευή ιστοσελίδων με επίκεντρο τον χρήστη, τις ανάγκες του και την βέλτιστη εμπειρία του στο website.

Σχεδίαση Εντύπων

Εκτός από το λογότυπο σας σχεδιάζουμε για εσάς όλα τα δημιουργικά στοιχεία που χρειάζεται η επιχείρηση σας. Αφίσες, flyers, κάρτες, συσκευασίες, banner είναι μόνο μερικά από τα δημιουργικά που σας παρέχουμε.

Σχεδίαση Λογοτύπου

Το λογότυπο πρέπει να είναι βασισμένο στη μοναδικότητα του, αποπνέοντας τον χαρακτήρα και την κουλτούρα της κάθε επιχείρησης προς τα έξω, προβάλλοντας πάντα τα βασικά χαρακτηριστικά της κάθε επιχείρησης.

Δημιουργία Εταιρικής Ταυτότητας

To Brand Identity είναι μια η μεγαλύτερη, ξεχωριστή οπτική εμφάνιση που σχετίζεται με μια εταιρεία. Η γραμματοσειρά, τα χρώματα, το ύφος που επικοινωνεί η επιχείρηση με τους πελάτες και τους προμηθευτές της.