Cactus Web

Design

Marketing

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

Asset 24 - Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Δημιουργία Εταιρικής Ταυτότητας

Η φιλοσοφία μας σαν εταιρία είναι να κάνουμε κάθε επιχείρηση ταυτόσημη και με μια ιδέα, η οποία την αναδεικνύει, την αντιπροσωπεύει και τη συνδέει με τους υπάρχοντες και μελλοντικούς πελάτες της. Στην Cactus οι ιδέες αυτές παίρνουν μορφή και ύλη μέσα από τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εταιρικής ταυτότητας.

Τι είναι η εταιρική ταυτότητα;

Η δημιουργία της εταιρικής ταυτότητας περιλαμβάνει τις διάφορες εφαρμογές οπτικής επικοινωνίας μιας επιχείρησης, όπως είναι το λογότυπο, οι επαγγελματικές κάρτες, το εταιρικό έντυπο, η εταιρική εικόνα, η εταιρική καταχώριση, τα μπλοκ, τα επιστολόχαρτα, οι εταιρικοί φάκελοι, banners, οι επιγραφές, τα folder, οι αφίσες, τα brand square, τα business templates, οι  ιστοσελίδες και οποιοδήποτε άλλο ψηφιακό ή έντυπο προϊόν μπορεί να χρειαστεί στα πλαίσια του branding.

Πως ξεκινά η διαδικασία δημιουργίας μιας εταιρικής ταυτότητας;

Περισσότερο από ποτέ πια, η δημιουργία εταιρικής ταυτότητας αποτελεί ένα προϊόν υψηλής επαγγελματικής αξίας, καθώς συμβάλει στην ανάδειξη και την αναγνωρισιμότητα μιας επιχείρησης.

Για να επιτευχθεί μια ολοκληρωμένη εταιρική ταυτότητα θα πρέπει πρώτα να εξετάσουμε και να αξιολογήσουμε τη φιλοσοφία και τους στόχους γύρω από τους οποίους περιστρέφεται η επιχείρησή του πελάτη. Άξονες όπως το όραμα, η αισθητική αλλά και το ίδιο το προϊόν ή υπηρεσία είναι καθοριστικοί για να διαμορφώσουμε την εικόνα που επιθυμούμε και να επικοινωνήσουμε το σωστό μήνυμα στο ευρύτερο κοινό.

Τα στάδια της εταιρικής ταυτότητας

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας επιτυχημένης εταιρικής εικόνας είναι η επικοινωνία με τον πελάτη και το σωστό brief, έτσι ώστε να σχεδιάσουμε μαζί το μοτίβο και τη φιλοσοφία που επιθυμεί να αναδείξει μέσω της επιχείρησής του. Με άλλα λόγια τι εκφράζουν τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες που παρέχονται.

Σε αυτό το στάδιο είναι πολύ χρήσιμη η συλλογή και η ανταλλαγή υλικού και σχεδίων που τραβούν το ενδιαφέρον του πελάτη, ή οτιδήποτε θεωρεί αξιόλογο για να κινηθούμε προς τη κατεύθυνση που έχει οραματιστεί.

Στη περίπτωση που ο πελάτης δεν έχει αποφασίσει ήδη για το όνομα και αφού μας ζητηθεί, αναλαμβάνουμε να προτείνουμε εμείς ιδέες brand name για την επιχείρησή του.

Τέλος, σειρά έχει η υλοποίηση. Έχοντας υπόψη όλα τα δεδομένα, κινούμαστε με γνώμονα τη δημιουργία μιας σύγχρονης και επαγγελματικής εικόνας, η οποία ξεχωρίζει για την αυθεντικότητα και την διαχρονικότητά της. 

Η παρουσίαση του project γίνεται σε κάθε πιθανή μακέτα που χρειάζεται η επιχείρηση ενώ ο πελάτης έχει τον χρόνο που χρειάζεται προκειμένου να καταλήξει σε μια από τις λύσεις που του έχουμε παραθέσει. Οι ενδεχόμενες τροποποιήσεις στα σχέδια έτσι ώστε να είναι προσαρμοσμένα πλήρως στα μέτρα της επιχείρησής, θεωρούνται δεδομένο κομμάτι της υλοποίησης μιας εταιρικής ταυτότητας, με απώτερο στόχο το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Τι χρειάζεται να έχετε για πριν δημιουργήσουμε μια εταιρική ταυτότητα;

To μόνο που χρειάζεται από πλευρά σας είναι η ιδέα! Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς. Όπως άλλωστε έχει υποστηρίξει και o Steve Forbes: “Η δημιουργία ενός brand είναι η μόνη και πιο σημαντική επένδυση που μπορείς να κάνεις για την επιχείρησή σου.” 

Σχεδίαση Εντύπων

Εκτός από το λογότυπο σας σχεδιάζουμε για εσάς όλα τα δημιουργικά στοιχεία που χρειάζεται η επιχείρηση σας. Αφίσες, flyers, κάρτες, συσκευασίες, banner είναι μόνο μερικά από τα δημιουργικά που σας παρέχουμε.

UI / UX Design

Στόχος της εταιρείας μας είναι η κατασκευή ιστοσελίδων με επίκεντρο τον χρήστη, τις ανάγκες του και την βέλτιστη εμπειρία του στο website.

Motion Graphic Videos & Video Editing

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει την δημιουργία διαφημιστικών βίντεο για την επιχείρησή σας, παραγωγές βασισμένες σε γραφικά animation και την επεξεργασία βίντεο.

Σχεδίαση Λογοτύπου

Το λογότυπο πρέπει να είναι βασισμένο στη μοναδικότητα του, αποπνέοντας τον χαρακτήρα και την κουλτούρα της κάθε επιχείρησης προς τα έξω, προβάλλοντας πάντα τα βασικά χαρακτηριστικά της κάθε επιχείρησης.