Cactus Web

Πως να επιλέξετε template για την Ιστοσελίδα σας

 

Υπάρχουν πλέον όλο και περισσότεροι χρήστες που χρησιμοποιούν περισσότερο τις κινητές συσκευές από τους υπολογιστές τους. Στην πραγματικότητα, το 51,12% της συνολικής χρήσης ιστοσελίδων προέρχεται τώρα από κινητά.Αν σχεδιάζετε να φτιάξετε μια νέα ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας ή να ανανεώσετε την υπάρχουσα, πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επιλέξετε ένα θέμα ιστοσελίδας που να εφαρμόζεται καλά στα κινητά και στους υπολογιστές. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν δημιουργείτε μια ιστοσελίδα που χρησιμοποιεί το WordPress. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι όλα τα θέματα WordPress δεν είναι εξίσου αξιόπιστα . Διαφορετικοί προγραμματιστές ακολουθούν τις δικές τους τεχνικές προγραμματισμού και σχεδίασης. Αυτό σας καθιστά πιο υπεύθυνο για την επιλογή ενός λειτουργικού θέματος που θα έχει την σωστή αλλά και την τέλεια εμφάνιση σε όλες τις πλατφόρμες και τις συσκευές.

Παρακάτω υπάρχουν μερικές συμβουλές και εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήθούν για να διευκολυνθεί αυτή τη διαδικασία και να να βρείτε μια πληθώρα θεμάτων που να ανταποκρίνεται στην ιστοσελίδα  σας.

Επιλέξτε ένα template για τα κινητά

Λέγοντας ένα template για το κινητό εννοούμε ένα temlate ιστοσελίδας που έχει κατασκευαστεί για να εξυπηρετήσει τις κινητές συσκευές αρχικά. Οι σχεδιαστές ιστοσελίδων συνήθιζαν να σχεδιάζουν τη διάταξη και όλα τα στοιχεία των ιστοσελίδων ανάλογα με τις διαστάσεις των επιτραπέζιων υπολογιστών. Δεδομένου ότι περισσότεροι άνθρωποι όμως χρησιμοποιούν πλέον κινητές συσκευές για να περιηγηθούν στο διαδίκτυο, οι περισσότεροι προγραμματιστές σχεδιάζουν ιστοσελίδες ανάλογα με τις διαστάσεις των κινητών συσκευών.
Αυτό σημαίνει ότι σχεδιάζετε όλα τα στοιχεία της ιστοσελίδας για να προσφέρετε την καλύτερη εμπειρία στους χρήστες κινητών τηλεφώνων. Αυτό περιλαμβάνει την επιλογή γραμματοσειράς και μεγέθους γραμματοσειράς που φαίνεται εξαιρετικά στις οθόνες των κινητών, βελτιστοποίηση των εικόνων και ελαχιστοποίηση της χρήσης πολυμέσων για την προβολή του περιεχομένου.

Προεπισκόπηση του θέματος σε διάφορα μεγέθη οθόνης

Πριν αγοράσετε ένα θέμα WordPress, είναι σημαντικό να τεθεί σε δοκιμή για να δούμε πόσο σωστός είναι ο σχεδιασμός. Δεν χρειάζεται να βλέπετε το template σε διαφορετικές συσκευές για να το κάνετε αυτό. Υπάρχει ένα ενσωματωμένο εργαλείο στο πρόγραμμα περιήγησης που σας επιτρέπει να δοκιμάσετε εύκολα την ανταπόκριση μιας ιστοσελίδας.Πρώτα τοποθετήστε την προεπισκόπηση ή την επίδειξη του θέματος σε μια νέα καρτέλα. Στη συνέχεια, στο Google Chrome, πατήστε Control + Shift + I για να ανοίξετε την κονσόλα προγραμματιστή. Στη συνέχεια, πατήστε Control + Shift + M για να ενεργοποιήσετε τη γραμμή εργαλείων της συσκευής που ανταποκρίνεται. Στον Firefox, πατήστε Control + Shift + M για να ανοίξετε τη λειτουργία σχεδίασης που ανταποκρίνεται.Αυτό το εργαλείο θα σας επιτρέψει να δείτε τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας σε διαφορετικά μεγέθη οθόνης για κινητές συσκευές ώστε να ελέγξετε την ανταπόκριση και να δείτε πώς φαίνεται το σχέδιο σε διαφορετικά smartphone και οθόνες tablet.Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Google Mobile-friendly Test για να δείτε αν η ιστοσελίδα σας περνάει τη δοκιμή απόκρισης Google.

Δοκιμάστε τη ταχύτητα φόρτωσης σελίδας

Νωρίτερα φέτος, η Google ανήγγειλε μια ενημέρωση δηλώνοντας ότι τώρα χρησιμοποιεί την ταχύτητα φόρτωσης σελίδας μιας ιστοσελίδας ως σήμα κατάταξης. Αυτό σημαίνει ότι η Google θα ταξινομήσει ιστοσελίδες με ταχύτερες ταχύτητες φόρτωσης υψηλότερες στα αποτελέσματα αναζήτησης από άλλες ιστοσελίδες. Περιττό να πούμε ότι η ταχύτητα φόρτωσης του θέματος μιας ιστοσελίδας που επιλέγετε παίζει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της ιστοσελίδας σας πλέον περισσότερο από ποτέ.Πριν αγοράσετε ένα template ιστοσελίδας, φροντίστε να ελέγξετε την ταχύτητα φόρτωσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Pingdom Website Speed Test για να ελέγξετε την ταχύτητα του template . Απλά αντιγράψτε τον σύνδεσμο προεπισκόπησης ή τη διεύθυνση επίδειξης URL του θέματος που πρόκειται να αγοράσετε και επικολλήστε το στο εργαλείο Pingdom για να ξεκινήσετε τη δοκιμή.Σύμφωνα με έρευνα της Google, αν χρειάζονται περισσότερα από τρία δευτερόλεπτα για την φόρτωση μιας ιστοσελίδας, το 53% των επισκεπτών θα εγκαταλείψει το site σας .

Χρησιμοποιήστε πλοήγηση η οποία να είναι φιλική προς το χρήστη

Όταν χρησιμοποιείτε μια κινητή συσκευή, οι χρήστες θα χρησιμοποιήσουν ως επί το πλείστον οθόνες αφής για πλοήγηση σε μια ιστοσελίδα . Θα πατήσουν στην οθόνη για να ανοίξουν συνδέσμους, να περάσουν από την οθόνη σε περιήγηση εικόνων και να σύρουν προς τα επάνω για να μετακινηθούν προς τα κάτω στην ιστοσελίδα. Υποστηρίζει το θέμα της ιστοσελίδας σας αυτές τις χειρονομίες αφής;
Μπορείτε να δοκιμάσετε τις χειρονομίες αφής ενός θέματος ιστοσελίδας χρησιμοποιώντας τον εξομοιωτή κινητής συσκευής του Google Chrome. Μπορείτε να το ανοίξετε πατώντας Control + Shift + I και έπειτα Control + Shift + M.
Οι χειρονομίες αφής ενεργοποιούνται αυτόματα σε αυτό το παράθυρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι για να δοκιμάσετε τις χειρονομίες. Επιλέξτε Επεξεργασία από το αναπτυσσόμενο μενού ανταποκρίσεων για να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις αφής για συσκευές της επιλογής σας. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Shift για μεγέθυνση και σμίκρυνση της σελίδας.

Ελέγξτε τη συμβατότητα του προγράμματος περιήγησης

 Υπάρχουν πολλά διαφορετικά προγράμματα περιήγησης διαθέσιμα τώρα σε κινητές πλατφόρμες, όπως το Chrome, το Firefox, το Safari, το Microsoft Edge, το UC Browser, το Dolphin Browser και το Brave. Αυτά τα προγράμματα περιήγησης χρησιμοποιούν διαφορετικές τεχνολογίες και συχνά δεν υποστηρίζουν τις τελευταίες λειτουργίες που βασίζονται στον ιστό, όπως κινούμενα σχέδια.Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας σας λειτουργεί καλά σε όλα τα προγράμματα περιήγησης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το BrowserStack για να δοκιμάσετε μια ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τύπους συσκευών και εφαρμογών. Θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι η ιστοσελίδα σας λειτουργεί ομαλά, ανεξάρτητα από την πλατφόρμα ή το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες σας.

 Συμπέρασμα

Ως επιχείρηση, η ιστοσελίδα σας πρέπει να μπορεί να εξυπηρετεί πελάτες ανεξάρτητα από τη συσκευή ή την πλατφόρμα που χρησιμοποιούν. Η δημιουργία μιας ανταποκρινόμενης ιστοσελίδας που όχι μόνο λειτουργεί αλλά λειτουργεί και καλά σε όλες τις συσκευές, τα προγράμματα περιήγησης και τα λειτουργικά συστήματα, είναι το πρώτο βήμα που μπορείτε να κάνετε για την επίτευξη αυτού του στόχου. H Cactus με χρόνια εμπειρία στην δημιουργία ιστοσελίδων για επιχειρήσεις μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο template για την ιστοσελίδα σας .