Cactus Web

Τα 6 καλύτερα heatmap για την ιστοσελίδα σας

Θέλετε να γνωρίζετε πώς οι χρήστες σας αλληλεπιδρούν στην ιστοσελίδα σας; Τα εργαλεία Heatmap και τα plugins μπορούν να σας βοηθήσουν να δείτε πού κάνουν κλικ οι χρήστες, μέχρι ποιο σημείο φτάνουν και πώς χρησιμοποιούν πραγματικά την ιστοσελίδα σας. Σε αυτό το άρθρο, θα παρουσιάσουμε τα 6 καλύτερα heatmap και plugins για την WordPress ιστοσελίδα σας.

Τι είναι Heatmap

Το heat map σας επιτρέπει να έχετε μια εικόνα για το πώς χρησιμοποιούν οι χρήστες την ιστοσελίδα σας. Τα εργαλεία Heatmap έχουν μια επικάλυψη πάνω από τις σελίδες σας που δείχνουν τις περιοχές με μεγαλύτερη δραστηριότητα ως θερμότερες από τις περιοχές που έχουν δραστηριότητα των χρηστών.Επίσης αυτά τα εργαλεία προσφέρουν οπτικές αναλύσεις σχετικά με το πού κάνουν κλικ,εμφάνιση και scroll οι χρήστες.
Αυτό σας επιτρέπει να κατανοήσετε τι τυχόν προβλήματα χρηστικότητας μπορεί να υπάρχουν με την ιστοσελίδα σας και να τα βελτιστοποιήσετε ώστε να υπάρχει καλύτερη χρήση και εμπειρία από τους χρήστες σας.Αυτά τα εργαλεία είναι διαφορετικά από άλλα εργαλεία ανάλυσης όπως το Google Analytics.
Τα παραδοσιακά εργαλεία ανάλυσης σας παρέχουν πληροφορίες όπως είναι ο τρόπος με τον οποίο οι χρήστες επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα σας, ποιες σελίδες βλέπουν και πώς μετακινούνται από τη μια σελίδα στην άλλη.
Τα εργαλεία ανάλυσης Heatmaps σας δείχνουν πώς οι χρήστες χρησιμοποιούν και αλληλεπιδρούν με το σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας. Εδώ λοιπόν είναι τα καλύτερα εργαλεία heatmap και plugins για το WordPress site σας.
crazzyegg - Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing
Το Crazy Egg είναι ίσως το πιο δημοφιλές Heatmap που διατίθεται σήμερα στην αγορά. Με αυτό μπορείτε να δείτε που κάνουν κλικ, τη κίνηση του ποντικιού και την κύλιση. Προσφέρει ένα άλλο χρήσιμο χαρακτηριστικό που ονομάζεται heatmap conetti.
Το heatmap Confetti από το Crazy Egg σάς επιτρέπει να διαιρέσετε τα δεδομένα heatmap σε πηγές επισκεψιμότητας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε πώς οι χρήστες είτε από κοινωνικά δίκτυα, αναζήτηση ή άλλες πηγές καταλήγουν στην ιστοσελίδα σας.
Το Crazy Egg είναι εξαιρετικά εύκολο να προστεθεί σε μια ιστοσελίδα του WordPress. Έχουν ακόμη και ένα plugin που κάνει την εγκατάσταση πολύ εύκολη.
Η τιμολόγηση για το Crazy Egg ξεκινά από $ 9 / μήνα για 10.000 επισκέπτες και 10 ενεργές σελίδες. Το πιο δημοφιλές σχέδιο τους ονομάζεται Plus, το οποίο προσφέρει 100.000 επισκέψεις, 50 ενεργές σελίδες και ωριαίες αναφορές για $ 49 / μήνα. Όλα τα σχέδια έρχονται με δωρεάν δοκιμή ενός μήνα.
Σε αντίθεση με άλλα εργαλεία heatmap, το Crazy Egg δεν περιορίζει τη χρήση σας ανά τοποθεσία, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο λογαριασμό σε πολλές ιστοσελίδες.
hotjar screenshot 1 - Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing
Το Hotjar είναι μια ισχυρή σουίτα εφαρμογών που περιλαμβάνεται σε ένα εργαλείο ανάλυσης και βελτιστοποίησης μετατροπής. Συνδυάζει heatmaps, καταγραφές του session, διοχετεύσεις, αναλύσεις φόρμας, δημοσκοπήσεις και έρευνες και ένα εργαλείο για να πάρουν κάνετε Α/Β testing.
Παρέχει heatmap για κλικ, επιλογή, κύλιση και κίνηση του ποντικιού. Με τις καταγραφές του session και διοχέτευσης μετατροπής μπορείτε να ανακαλύψετε και να διορθώσετε προβλήματα χρήσης στην ιστοσελίδα σας.
Οι τιμές τους ξεκινούν από 29 δολάρια το μήνα για 10,000 προβολές σελίδων και μέγεθος στιγμιότυπου 2.000 επισκέψεων για heatmaps, έντυπα και ηχογραφήσεις. Προσφέρει επίσης ένα περιορισμένο δωρεάν πρόγραμμα, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το δοκιμάσετε.
mouseflow 3 768x380 1 - Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing
Το Mouseflow είναι άλλο ένα εύκολο στη χρήση εργαλείο heatmap για χρήστες του WordPress. Προσφέρει heatmap κλικ, κύλισης, κίνησης και προσοχής.Προσφέρει επίσης την καταγραφή της δραστηριότητας επισκεπτών της ιστοσελίδας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε έναν χρήστη που χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα σας. Ένα άλλο χρήσιμο χαρακτηριστικό που προσφέρεται από το Mouseflow είναι η φόρμα ανάλυσης, η οποία σας επιτρέπει να δείτε γιατί οι χρήστες εγκαταλείπουν τις φόρμες σας.
Το Mouseflow σας επιτρέπει επίσης να παρακολουθείτε τις διοχετεύσεις. Μπορείτε επίσης να ορίσετε προσαρμοσμένες διοχετεύσεις έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε πώς οι χρήστες από διαφορετικές πηγές επισκεψιμότητας συμπεριφέρονται διαφορετικά στην ιστοσελίδα σας.
Η τιμολόγηση για το Mouseflow ξεκινά από $ 19 / μήνα για 1.000 καταγεγραμμένες sessions που περιορίζονται σε 1 ιστοσελίδα. Οι τιμές αυξάνονται με περισσότερες καταγεγραμμένες sessions και ιστοσελίδες που προσθέτετε στο σχέδιό σας. Το Mouseflow προσφέρει επίσης ένα ελεύθερο πρόγραμμα που περιορίζεται σε 100 καταγεγραμμένες περιόδους σύνδεσης για μία μόνο ιστοσελίδα.
orange 768x420 1 - Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing
Το Lucky Orange είναι μια άλλη δημοφιλής επιλογή όσον αφορά το heatmap. Προσφέρει παρακολούθηση heatmap για κλικ, κίνηση και βάθος κύλισης. Εκτός από αυτό, προσφέρει επίσης καταγραφή περιόδου λειτουργίας και κατάταξη της κυκλοφορίας.
Περιέχει επίσης ανάλυση φόρμας, διοχετεύσεις μετατροπής, δημοσκοπήσεις επισκεπτών και λογισμικό ζωντανής συνομιλίας που μπορείτε να προσθέσετε στην ιστοσελίδα σας. Η λίστα χαρακτηριστικών καλύπτει σχεδόν όλα όσα θα θέλατε από ένα εργαλείο heatmap.
Η τιμολόγηση για το Lucky Orange αρχίζει από $ 10 / μήνα για προβολές 25.000 σελίδων σε μια ιστοσελίδα.
inspectlet 768x373 1 - Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing
Το Inspectlet είναι μια πολύ ισχυρή υπηρεσία καταγραφής session και λειτουργίας heatmap. Καλύπτει και τους τρεις τύπους ανίχνευσης heatmap: κλικ, κίνηση του κέρσορα και κύλιση.
Προσφέρει επίσης αναλύσεις διοχέτευσης μετατροπής με πολύ ισχυρό χαρακτηριστικό φιλτραρίσματος. Υπάρχει ένα ισχυρό φίλτρο ετικετών, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την επισήμανση μεμονωμένων χρηστών. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δείτε πώς αλληλεπιδρούν στις επισκέψεις επιστροφής. Το Inspectlet παρέχει επίσης αναλυτικές πληροφορίες ώστε να δείτε το μέσο όρο ηλικίας που κάνουν χρήση της ιστοσελίδας σας.
Η τιμολόγηση για το Inspectlet ξεκινά από $ 39 το μήνα με 5000 καταγεγραμμένες περιόδους περιορισμού σε 1 ιστότοπο. Προσφέρουν επίσης δωρεάν πρόγραμμα που περιορίζεται σε 100 καταγεγραμμένες περιόδους σύνδεσης για μία μόνο ιστοσελίδα.
Το Heatmap.me ισχυρίζεται ότι είναι ένα από τα πιο απλά εργαλεία, για να χρησιμοποιήσετε ως  heatmap, στην αγορά. Είναι εύκολο να εγκατασταθεί και διαθέτει ένα πολύ μικρό κώδικα JavaScript που φορτώνει ασύγχρονα χωρίς να επιβραδύνει την ιστοσελίδα σας.
Σε αντίθεση με ορισμένα εργαλεία σε αυτήν τη λίστα, το Heatmap.me προσφέρει heatmap σε πραγματικό χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε πώς οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τον ιστοσελίδα σας ζωντανά. Επίσης, σέβεται το ιδιωτικό απόρρητο των χρηστών σας χωρίς να  καταγράφει περιττά δεδομένα.
Το Heatmap.me προσφέρει δωρεάν πρόγραμμα που περιορίζεται σε 5 σελίδες σε 1 ιστοσελίδα. Τα αμειβόμενα τους σχέδια αρχίζουν με $ 100 το μήνα για απεριόριστες σελίδες σε μία μόνο ιστοσελίδα.