Cactus Web

Πώς να γίνετε Viral στο TikTok: 5 Χρήσιμες Συμβουλές

viral στο TikTok

Το TikTok είναι μια από τις πιο hot πλατφόρμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτή τη στιγμή. Τα βίντεο προσελκύουν χρήστες από ένα ευρύ φάσμα δημογραφικών ομάδων και γεννούν επίσης ένα νέο κύμα ψηφιακών διασημοτήτων.

Το να γνωρίζετε πώς να γίνετε viral στο TikTok είναι κάτι που αναρωτιούνται καθημερινά αμέτρητοι superstars που διψούν για φήμη. Δεκάδες brands και marketers επιθυμούν να έχουν μεγάλη απήχηση τα βίντεο τους, ώστε να προσεγγίσουν μεγαλύτερο ψηφιακό κοινό το οποίο θα ενδιαφέρετε για το περιεχόμενό τους.

Όποια και να είναι τα ακριβή κίνητρά σας, το να κάνετε σωστά όλες τις στρατηγικές social media marketing στο TikTok θα βοηθήσει το περιεχόμενό σας να γίνει viral με αποτέλεσμα να πάρετε σε σύντομο χρονικό διάστημα τον τίτλο Influencer.

Για να σας καθοδηγήσουμε προς την απαράμμιλη επιτυχία του TikTok, σε αυτό το άρθρο θα διερευνήσουμε τι θεωρείται viral περιεχόμενο στην πλατφόρμα αλλά και πώς να γίνετε viral στο TikTok, με κορυφαίες συμβουλές εμπνευσμένες απο δοκιμασμένες μεθόδους.

Τι θεωρείται viral στο TikTok;

Όταν διερευνάει κανείς πώς να γίνει viral στο TikTok γρήγορα, αξίζει να καταλάβει τι θεωρείται viral στα μάτια των χρηστών της πλατφόρμας.

Ένα καλό σημείο εκκίνησης είναι η αναζήτηση μιας απάντησης στο ερώτημα, στις πόσες προβολές είναι το βίντεό μου viral στο TikTok; Αν και δεν υπάρχει ακριβής αριθμός όσον αφορά το viral περιεχόμενο, ως γενικός κανόνας, θεωρούνται περίπου οι 250.000 προβολές.

Εάν το βίντεό σας φτάσει το ένα εκατομμύριο προβολές, θεωρείτε medium viral, γεγονός που σίγουρα θα σας προσφέρει νέους ακόλουθους, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει το κύρος σας στην πλατφόρμα. Και, αν έχετε πέντε εκατομμύρια προβολές μέσα σε διάστημα τριών έως επτά ημερών, τότε γίνεστε επίσημα μια viral οντότητα του TikTok και το πώς να γίνετε viral στο TikTok είναι μια έκφραση που σίγουρα δε θα σας προβληματίζει πλέον.

Τώρα που ξέρετε τι θεωρείται viral στο TikTok, μπορείτε να αρχίσετε να σκέφτεστε τον τύπο περιεχομένου που θα θέλατε να δημιουργήσετε για το κοινό σας.

Πώς να γίνετε viral στο TikTok ποστάροντας video;

Τώρα που ξέρετε τι κάνει ένα περιεχόμενο δημοφιλές, θα δούμε πώς να γίνετε viral στο TikTok, εξετάζοντας μερικές κορυφαίες συμβουλές. Συνήθως, το να γίνεις viral σε αυτή την συναρπαστική πλατφόρμα δεν συμβαίνει σε μια στιγμή. Απαιτεί ένα ορισμένο επίπεδο επιμονής σε συνδυασμό με το να κάνεις τα σωστά πράγματα με συνέπεια. Ας ασχοληθούμε λοιπόν με τις κορυφαίες συμβουλές μας για το πώς να γίνετε viral στο TikTok.

1. Να είστε ένας από τους πρώτους στο TikTok που θα χρησιμοποιήσουν έναν ήχο που είναι στις τάσεις

Αυτό μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά όταν εξετάζεις πώς να γίνετε viral στο TikTok, η εξερεύνηση των trending ήχων είναι μια εξαιρετική digital marketing στρατηγική. Η αναδυόμενη μουσική, καθώς και τα ηχητικά αποσπάσματα που βρίσκονται σε τάση στο Tik Tok, συχνά κερδίζουν engagement και με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να είστε ένας από τους πρώτους ανθρώπους που θα χρησιμοποιήσουν μια ηχητική τάση του TikTok, αυξάνοντας τις πιθανότητες να γίνετε viral.

2. Κάντε το καλύτερα από όλους τους υπόλοιπους

shutterstock 1927993367 - Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Όταν επιλέγετε συγκεκριμένες τάσεις, δε χρειάζεται πάντα να κερδίζετε τους πάντες. H έμπνευση από άλλους και το να κάνετε κάτι που είναι καλύτερο ή πιο πρωτότυπο μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε viral στο TikTok.

3. Επιλέξτε μια θέση στο TikTok η οποία σας αντιπροσωπεύει και κατανοήστε τη από μέσα προς τα έξω

Όταν πρόκειται για viral video marketing σε οποιαδήποτε πλατφόρμα, η ευρεία ή γενική προσέγγιση του περιεχομένου σπάνια λειτουργεί. Τα βίντεό σας είναι πιθανό να καταποντιστούν μέσα σε μια θάλασσα περιεχομένου, αν δεν επιλέξετε μια θέση και δεν την γνωρίζετε από μέσα προς τα έξω.

Για να κάνετε το βίντεό σας να γίνει viral στο TikTok, πρέπει να μελετήσετε το περιεχόμενο των ανταγωνιστών σας και ταυτόχρονα να κατανοήσετε το κοινό-στόχο σας σε βαθύ, προσωπικό επίπεδο. Η πραγματοποίηση αυτού του επιπέδου δημιουργικής έρευνας θα προσδώσει στο περιεχόμενό σας αυθεντικότητα και πρωτοτυπία, ενώ παράλληλα θα τραβήξει την προσοχή των πιθανών θαυμαστών σας.

4. Αξιοποιήστε τις σωστές συνεργασίες

Αν επιδιώκετε την επιτυχία του TikTok, ένας άλλος βασικός παράγοντας είναι η αξιοποίηση των σωστών συνεργασιών. Μερικές φορές, δύο κεφάλια είναι καλύτερα από ένα και σε συνεργασία με έναν άλλο αξιοσημείωτο TikToker, μπορείτε να επεκτείνετε το reach σας, διπλασιάζοντας παράλληλα τον αντίκτυπο των δημιουργικών σας προσπαθειών.

5. Κάντε TikTok Duet

Το TikTok Duet είναι ένα βίντεο χωρισμένης οθόνης όπου δύο δημιουργοί περιεχομένου μπορούν είτε να συνεργαστούν είτε να αντιδράσουν ο ένας στον άλλον και είναι ένας ακόμη τρόπος για να δημιουργήσετε ένα μεγάλο buzz στην πλατφόρμα. Και, αν είστε αρκετά δημιουργικοί, μπορείτε κάλλιστα να δημιουργήσετε μια viral επιτυχία.

Το σίγουρο εδώ είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε ντουέτο με περιεχόμενο που βρίσκεται στις τάσεις, αλλά για να έχετε θετικό αντίκτυπο, βεβαιωθείτε ότι δεν αποξενώνετε το κοινό σας με οποιονδήποτε τρόπο και ότι η προσπάθειά σας έχει είτε ένα νόημα είτε μια δημιουργική κατεύθυνση. Αν δεν έχει, θα κερδίσει ελάχιστη ή καθόλου αλληλεπίδραση.

Ποια hashtags γίνονται viral στο TikTok;

Τώρα που ξέρετε εν μέρη πως να γίνετε viral στο TikTok και πως να δημιουργήσετε ένα buzz, ας δούμε ποια hashtags πρέπει να χρησιμοποιήσετε στο TikTok για να αυξήσετε τις πιθανότητες να γίνετε viral.

shutterstock 575136628 1 scaled - Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Μπορείτε να συνδεθείτε με τα πιο δημοφιλή hashtags στο TikTok, κάνοντας check in στο populartiktokhashtags και χρησιμοποιώντας τα για να προωθήσετε το περιεχόμενό σας.

Αλλά, αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι πολλοί από τους πιο δημοφιλείς αστέρες του TikTok χρησιμοποιούν μερικές φορές hashtags ταινιών ή τηλεοπτικών σειρών που βρίσκονται σε τάση για να επεκτείνουν το reach τους, ακόμη και αν δεν σχετίζονται άμεσα με το περιεχόμενό τους.

Επίσης, αν έχετε δημιουργήσει ένα βίντεο που σχετίζεται άμεσα με αυτό που πρεσβεύετε και απευθύνεται πραγματικά στο κοινό σας, είναι πιθανό ο αλγόριθμος του TikTok να το επιλέξει και να το παραδώσει στους σωστούς ανθρώπους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βλέπετε συχνά δημοφιλές περιεχόμενο στο οποίο δεν περιλαμβάνονται hashtags μέσα στις περιγραφές τους.

Το συμπέρασμα είναι ότι ενώ η χρήση σχετικών hashtags μπορεί αναμφίβολα να βοηθήσει το περιεχόμενό σας να γίνει αντιληπτό από περισσότερους ανθρώπους, εξακολουθεί να είναι σημαντικό να κατανοήσετε την ομάδα-στόχο σας και να αξιοποιήσετε τις τάσεις με μοναδικό τρόπο. Αν γνωρίζετε τις καλύτερες ώρες για να δημοσιεύσετε περιεχόμενο στο TikTok, αυτό θα σας βοηθήσει επίσης να επιτύχετε μεγαλύτερη αλληλεπίδραση.

Αγωνίζεστε να επιτύχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στο TikTok μέσα από την κατάλληλη στρατηγική μαρκετινγκ; Η ειδικοί της Cactus γνωρίζουν πως να σχεδιάζουν δημιουργικά και να υλοποιούν αποτελεσματικές εκστρατείες μάρκετινγκ σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για επιχειρήσεις όλων των τύπων και μεγεθών.

Πηγή: bit.ly/3Er4zxy