Cactus Web

Ο απόλυτος οδηγός κατασκευής ιστοσελίδων

Ο Απόλυτος οδηγός κατασκευής ιστοσελίδων

Πολλές φορές οι έμποροι έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στους σχεδιαστές ιστοσελίδων και τους προγραμματιστές, αλλά αξίζει να γνωρίζουμε τα πράγματα που πρέπει να προσέξουμε – μερικές φορές τα μικρά πράγματα παραβλέπονται και αυτά μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε μια επιτυχημένη κατασκευή ιστοσελίδας.

Η παρακάτω λίστα ελέγχου είναι ένας έλεγχος νοημοσύνης – μια ευκαιρία να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν ομαλά και χωρίς εμπόδια.

Κάντε έρευνα

Εάν υπάρχει ήδη μία ιστοσελίδα, ενδέχεται να θέλετε να κατασκευάσετε μια εκ νέου ώστε ή ιστοσελίδα σας να λειτουργεί καλύτερα. Χρησιμοποιώντας διαφορετικά εργαλεία – όπως το Google Analytics – έχετε την ευκαιρία να καταλάβετε τι λειτουργεί καλά στην ιστοσελίδα σας και τι θα μπορούσε να βελτιωθεί με την καινούργια.

Αν το SEO είναι σημαντικό, τότε αξίζει να διεξαχθεί μια έρευνα λέξης-κλειδιού, προκειμένου να καταλάβουμε πού βρίσκεται η ζήτηση αναζήτησης και το επίπεδο ανταγωνισμού που υπάρχει για ορισμένες λέξεις-κλειδιά. Αυτό μπορεί στη συνέχεια να ενσωματωθεί στο σχεδιασμό και το περιεχόμενο που θα προστεθεί.

 

Δημιουργήστε προδιαγραφές για την ιστοσελίδα σας

Υπάρχει, χωρίς αμφιβολία, ένας αριθμός εταιριών που θα απευθυνθείτε με για την κατασκευή της ιστοσελίδα σας . Είναι σίγουρο ότι θα έχουν κάτι διαφορετικό να προσφέρουν για το τι πρέπει να έχει η ιστοσελίδα. Αλλά αυτό πρέπει να είναι σαφές από την αρχή, πρέπει να ξέρετε για ποιο λόγο κατασκευάζετε την ιστοσελίδα σας και τι θέλετε να πετύχετε. Η καλύτερη μέθοδος είναι να ρωτήσετε και να λάβετε υπόψη σας τις απόψεις του καθενός, να ταξινομήσετε αυτό σε αυτό που έχει προτεραιότητα για σας,  και φυσικά να υπολογίσετε το κόστος της κατασκευής της ιστοσελίδας σας.

 

Είναι σημαντικό να έχουμε επίσης υπόψιν ένα σχεδιάγραμμα της ιστοσελίδας(πόσες σελίδες θέλετε πχ σχετικά με εμάς, επικοινωνία , κτλπ)  – ενώ οι σύγχρονες ιστοσελίδες σχεδιάζονται συνήθως για να φιλοξενούν έναν αυξανόμενο αριθμό σελίδων, η δημιουργία περιεχομένου από μόνη της μπορεί να είναι χρονοβόρα. Με τη χαρτογράφηση κάθε σελίδας, είναι δυνατό να μειωθεί η επένδυση που απαιτείται για τη δημιουργία περιεχομένου, καθώς και η αγορά άλλων στοιχείων, όπως εικόνων, βίντεο, PDF και άλλου υλικού μάρκετινγκ.

 

Σχεδιάστε την ιστοσελίδα σας

Αυτό είναι το πιο συναρπαστικό μέρος – πραγματοποιώντας το όνειρο ! Να είστε σαφείς με τους στόχους που θέλετε να πετύχετε, αλλά και να παραμένετε δεκτικοί στις δημιουργικές προτάσεις του δημιουργού. Θυμηθείτε ότι έχουν την εμπειρία σε αυτόν τον τομέα και γνωρίζουν τι αποτελεί καλό σχεδιασμό ιστοσελίδων, πώς να δημιουργήσετε μια θετική εμπειρία χρήστη και – το σημαντικότερο – τι λειτουργεί από την άποψη της ανάπτυξης.

 

Τα εσωτερικά σχέδια σελίδας

Μια ιστοσελίδα μπορεί να απαιτεί διαφορετικούς τύπους template ανάλογα με το σκοπό του. Εάν η ιστοσελίδα προορίζεται για υπηρεσίες B2B, η εμπειρία θα είναι πολύ διαφορετική από αυτήν μιας ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου – αλλά και στις δύο περιπτώσεις, να έχετε κατά νου την εμπειρία του χρήστη – τι θέλουν να κάνουν / ανακαλύψουν;

 

Να είναι responsive

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η ιστοσελίδα θα εμφανίζεται όταν προβληθεί σε συσκευή κινητής τηλεφωνίας ή tablet. Είναι εύκολο να δημιουργήσετε την εμφάνιση και την αίσθηση της έκδοσης για σταθερούς desktop και να παραμελήσετε τα σχέδια για άλλες συσκευές. Αλλά τώρα, με την αύξηση της αγοράς που σερφάρει με κινητή τηλεφωνία, είναι  πραγματικά απαραίτητο να η ιστοσελίδα σας να είναι responsive.

 

Σχεδιασμός με γνώμονα το περιεχόμενο

Οι περισσότεροι εταιρίες κατασκευής ιστοσελίδων ζητούν να δοθεί χρόνος και προσοχή στο μέγεθος και τον τύπο του περιεχομένου που θα υπάρχει, καθώς αυτό επηρεάζει το στάδιο του σχεδιασμού.

 

Ανάπτυξη

Η κατασκευή μιας ιστοσελίδας είναι το μυστήριο μέρος του έργου. Εκείνη την στιγμή απλά πρέπει να εγκαταλείψετε τον έλεγχο, και ελπίζετε ότι η εταιρεία που κατασκευάζει την ιστοσελίδας σας χρησιμοποιεί τις βέλτιστες πρακτικές.

 

Μόλις κατασκευαστεί η ιστοσελίδα σας και είναι έτοιμη για δοκιμή, υπάρχουν ορισμένα θεμελιώδη πράγματα που πρέπει να ελεγχθούν για να διασφαλιστεί ότι, όταν είναι ανεβεί, οι χρήστες θα έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

 

Βεβαιωθείτε ότι η ιστοσελίδα λειτουργεί καλά σε όλα τα προγράμματα περιήγησης. Ανεξαρτήτως της προτίμησης των χρηστών προς το Chrome, το Microsoft Edge ή τον Firefox, θυμηθείτε ότι ο καθένας έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες – όπου το template μιας σελίδας ή μια συγκεκριμένη γραμματοσειρά μπορεί να αποδίδει καλά σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, αλλά μπορεί να φαίνεται πολύ διαφορετική σε ένα άλλο.

 

Βεβαιωθείτε ότι τα στοιχεία multimedia έχουν βελτιστοποιηθεί για χρήση στην ιστοσελίδα. Στην περίπτωση μιας ιστοσελίδας πλούσια σε εικόνες, οι εικόνες υψηλής ανάλυσης μπορούν να επιβραδύνουν την ταχύτητα της ιστοσελίδας. Εργαλεία όπως το compressor.io είναι διαθέσιμα για τη βελτιστοποίηση των εικόνων σας, διασφαλίζοντας ότι έχουν τον ίδιο αντίκτυπο – αλλά όχι εις βάρος της ταχύτητας φόρτωσης.

 

Ανανεώστε το περιεχόμενο

 

Πολλές ιστοσελίδες περιλαμβάνουν τώρα ένα CMS, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να συμπληρώσουν οι ίδιοι το περιεχόμενο. Είναι μια καλή ευκαιρία για να ανανεώνετε συχνά την ιστοσελίδα σας .

 

Ετοιμαστείτε να ξεκινήσετε

Πριν από το τελικό στάδιο, υπάρχουν κάποια επιπλέον θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν – πράγματα που μπορούν εύκολα να παραβλεφθούν αλλά είναι τόσο σημαντικά.

 

Βεβαιωθείτε ότι οι πληροφορίες σύνδεσης στο domain παρέχονται στην εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων και επανατοποθετήστε το domain στην νέα σας ιστοσελίδα. Αυτό μπορεί να διαρκέσει από δύο έως 24 ώρες!

Προσθέστε εργαλεία παρακολούθησης όπως το Google Analytics ή το Lead Forensics για μια ομαλή συλλογή δεδομένων επισκεψιμότητας ιστοσελίδας. Βεβαιωθείτε επίσης ότι άλλα online plugins, όπως η ζωντανή συνομιλία, λειτουργούν σωστά.

Κατασκευή Ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη

Σας παρέχουμε όλες τις υπηρεσίες στο κομμάτι : Κατασκευή Ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη δείτε τον τιμοκατάλογο της Cactus.

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε με την Cactus για να σας κάνουμε προσφορά για την ιστοσελίδα που θέλετε να κατασκευάσετε.