Cactus Web

Κατασκευή Ιστοσελίδας Ξενοδοχείου: Συμβουλές για να κερδίσετε περισσότερες κρατήσεις

shutterstock 732302161 - Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Όσον αφορά το ξενοδοχειακό μάρκετινγκ, η κατασκευή ιστοσελίδας ξενοδοχείου είναι το πιο σημαντικό κανάλι διανομής που θα έχετε ποτέ. Η απόφαση αυτή θα ήταν μια έξυπνη επιλογή, καθώς η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου σας είναι συχνά η πρώτη εντύπωση που λαμβάνουν οι πιθανοί επισκέπτες και το πιο σημαντικό σημείο για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με το αν θα κάνουν κράτηση… ή όχι!

Οι περισσότερες αποφάσεις μάρκετινγκ που θα λάβετε θα βασίζονται στον απώτερο στόχο να προσελκύσετε πιθανούς επισκέπτες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου σας και να κάνουν απευθείας την κράτησή τους. Πρόκειται για ένα κρίσιμο βήμα, το οποίο όμως πολύ συχνά παραμελείται από τους ανεξάρτητους ιδιοκτήτες ξενοδοχείου.

Παρακάτω θα μοιραστούμε μαζί σας χρήσιμες συμβουλές για μια εξαιρετική κατασκευή ιστοσελίδας ξενοδοχείου και ελπίζουμε να βοηθήσουν την επιχείρησή σας να αποκτήσει μεγαλύτερη διαδικτυακή παρουσία και φήμη.

Κατασκευή Ιστοσελίδας Ξενοδοχείου: Κύριοι Στόχοι

Έχετε κατά νου ότι με την κατασκευή ιστοσελίδας ξενοδοχείου, υπάρχουν κάποιοι κύριοι στόχοι που είναι οι εξής:

  • Να παρέχετε στους χρήστες σαφείς και ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια αναζήτησής τους
  • Να τους διαβεβαιώσετε για την ποιότητα, την αξία και τη σημασία του ξενοδοχείου σας
  • Να τους κάνει να ονειρεύονται και να επιθυμούν να μείνουν στο ξενοδοχείο σας και να βιώσουν την εμπειρία του
  • Να τους επιτρέπει να ελέγχουν εύκολα τις τιμές και τη διαθεσιμότητα, ώστε να μπορούν να κλείνουν τα δωμάτιά τους άμεσα και αβίαστα

Οι πιο σημαντικές τεχνικές συμβουλές για την Κατασκευή Ιστοσελίδας Ξενοδοχείου

 

1. Responsive Σχεδιασμός

Πολλοί χρήστες εξαρτώνται από το κινητό ή το tablet τους για την πλοήγηση στις μέρες μας. Λάβετε υπόψη σας ότι οι πιθανοί επισκέπτες πιθανότατα θα περιηγούνται μέσω της κινητής συσκευής τους όταν αναζητούν ξενοδοχεία, οπότε βεβαιωθείτε ότι ένας Responsive Σχεδιασμός ιστοσελίδας, βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών μάρκετινγκ του ξενοδοχείου σας.

responsive website design - Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Εάν αναθέσετε την κατασκευή ιστοσελίδας ξενοδοχείου σε τρίτους, φροντίστε να ζητήσετε ένα mock-up της κινητής έκδοσης της ιστοσελίδας σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι φιλική προς το χρήστη και συμβαδίζει με ό,τι προσφέρει η κύρια έκδοση για υπολογιστές. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι η μηχανή κρατήσεών σας ανταποκρίνεται, διαφορετικά κινδυνεύετε να απομακρυνθούν οι πελάτες πριν επιβεβαιώσουν μια κράτηση.

2. Γρήγορη πλοήγηση

Η κατασκευή ιστοσελίδας ξενοδοχείου πρέπει να είναι πλήρως λειτουργική, όπου το περιεχόμενο και οι εικόνες φορτώνονται γρήγορα. Κατά την περιήγηση για πληροφορίες στο διαδίκτυο, μπορεί να είναι απογοητευτικό όταν κάποιος συναντά μια ιστοσελίδα που καθυστερεί και χρειάζεται πολύ χρόνο για να φορτώσει. Ορισμένοι μπορεί να το δουν αυτό ως ευκαιρία για να μεταβούν σε μια άλλη ιστοσελίδα.

3. Μηχανή κρατήσεων

Είναι απίστευτα απογοητευτικό όταν μια ιστοσελίδα ξενοδοχείου διαθέτει μια υποδεέστερη μηχανή κρατήσεων. Οι χρήστες μπορεί να λατρεύουν τις εγκαταστάσεις και τις παροχές που προσφέρετε, αλλά αν χρειάζεται πολύς χρόνος για να πλοηγηθούν και να κάνουν μια απλή κράτηση, θα απομακρυνθούν γρήγορα. Θα πρέπει λοιπόν να εξασφαλίσετε εύκολη κράτηση δωματίων, με όλα τα δωμάτια και τις σουίτες διαθέσιμα για κράτηση, με σαφείς τιμές και εύκολη προσθήκη έξτρα παροχών. Προσπαθήστε να επιλέξετε μια μηχανή κρατήσεων που απαιτεί όσο το δυνατόν λιγότερα κλικ για την επιβεβαίωση, εξασφαλίζοντας μια καλύτερη εμπειρία για τον χρήστη και λιγότερο χρόνο για να περιπλανηθούν σε άχρηστες πληροφορίες.

4. Ξεκάθαρο μενού

Διαθέστε μια σαφή δομή και ένα μενού που καθιστά την πλοήγηση απλή και αβίαστη. Ο επισκέπτης θα πρέπει να μπορεί να βρίσκει γρήγορα και εύκολα όλες τις πληροφορίες που αναζητά. Επιπλέον, δημιουργήστε μια αποτελεσματική διασύνδεση μεταξύ των διαφόρων ιστοσελίδων σας, για να κάνετε την πλοήγηση ακόμη πιο εύκολη.

5. Σωστός και απλός Σχεδιασμός Ιστοσελίδας

Μια κακοσχεδιασμένη ιστοσελίδα μπορεί να απομακρύνει τους πιθανούς πελάτες με την πρώτη ματιά, καθιστώντας τις προσπάθειες μάρκετινγκ του ξενοδοχείου σας άχρηστες. Βεβαιωθείτε ότι η ιστοσελίδας σας έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη φιλικότητα προς το χρήστη. Η γρήγορη πλοήγηση, τα απλά μενού και τα ελκυστικά θέματα μπορούν να κάνουν τη διαφορά όταν πρόκειται να κρατήσουν την προσοχή των χρηστών.

responsive website design from hotelminder - Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου σας έχει δημιουργηθεί με γνώμονα την αγορά-στόχο σας. Απευθύνεστε σε καθημερινούς τουρίστες; Φροντίστε να πουλήσετε την περιοχή και όλες τις προσφορές της, εκτός από τα προνόμια του ίδιου του ξενοδοχείου. Απευθύνεστε περισσότερο σε επαγγελματίες ταξιδιώτες; Ο λιτός σχεδιασμός της ιστοσελίδας και οι χρήσιμοι σύνδεσμοι και πληροφορίες μπορούν να βοηθήσουν στην εξασφάλιση μιας γρήγορης κράτησης.

6. Επαγγελματικές φωτογραφίες

Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις. Γι αυτό κρατήστε το κείμενο απλό και χρησιμοποιήστε τις μέγιστες δυνατές λέξεις-κλειδιά, προκειμένου να ενισχύσετε την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. Οι ταξιδιώτες προτιμούν οπτικά ερεθίσματα με τη μορφή εικόνων και βίντεο που τους ενθαρρύνουν να οπτικοποιήσουν καλύτερα και να βιώσουν την εμπειρία του ξενοδοχείου σας, αντί να διαβάζουν μακροσκελείς περιγραφές δωματίων.

7. Πολύγλωσσο περιεχόμενο

Εάν θέλετε να αποκτήσετε διεθνή προβολή, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με τη μετάφραση της ιστοσελίδας σας στις διάφορες τοπικές γλώσσες των χωρών στις οποίες απευθύνεστε. Αυτό όχι μόνο σας εξασφαλίζει υψηλότερη κατάταξη στη Google, το Bing ή άλλες μηχανές αναζήτησης, αλλά θα προσφέρει επίσης μεγάλη ευκολία στους δυνητικούς επισκέπτες και θα τους παρακινήσει να κάνουν κράτηση απευθείας στην ιστοσελίδα σας.

8. Δημιουργία Blog

Μία από τις καλύτερες συμβουλές για να αποκτήσετε περισσότερες κρατήσεις είναι να αφιερώσετε χρόνο για να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε ένα blog στην ισοσελίδα του ξενοδοχείου σας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να επισημανθεί ότι το blog μπορεί να χρησιμεύσει ως ένας τρόπος για να προσθέτετε συνεχώς φρέσκο περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σας.

Ωστόσο, το blog μπορεί επιπλέον να προσφέρει στους υπεύθυνους μάρκετινγκ ξενοδοχείων, την ιδανική ευκαιρία να βελτιστοποιήσουν μια στρατηγική βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης και να ενισχύσουν την κατάταξη σε ιστότοπους όπως η Google.

Τέλος, μέρος του περιεχομένου του ίδιου του blog μπορεί να αποτελεί και η προώθηση του ξενοδοχείου και των υπηρεσιών σας και να ενθαρρύνει τους αναγνώστες να κάνουν μια κράτηση δωματίου.

9. Ενσωμάτωση κριτικών

Δεν έχει σημασία πόσο κορυφαίες είναι οι τακτικές μάρκετινγκ του ξενοδοχείου σας. Kανείς δεν θέλει να κάνει κράτηση σε ένα ξενοδοχείο με κακή φήμη. Η διαχείριση της φήμης σας είναι ζωτικής σημασίας για την απόκτηση νέων πελατών και δεν υπάρχει ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό από ό,τι μέσω των διαδικτυακών κριτικών.

Η ενσωμάτωση μιας ενότητας κριτικών στον κύριο ιστότοπό σας δίνει στους δυνητικούς επισκέπτες άμεση εικόνα για το τι έχουν να πουν οι προηγούμενοι πελάτες για την επιχείρησή σας. Είναι επίσης πιο εύκολο για εσάς να μελετήσετε τα σχόλια και να απαντήσετε με ευκολία σε τυχόν ουδέτερα ή αρνητικά σχόλια.

Κατασκευή Ιστοσελίδας Ξενοδοχείου από την Cactus

Οι ειδικοί της Cactus διαθέτουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να αναλάβουν την κατασκευή ιστοσελίδας ξενοδοχείου. Απώτερος στόχος μας είναι να βελτιστοποιήσουμε τα έσοδα της επιχείρησή σας, μέσα από την κατασκευή μιας custome ιστοσελίδας όπου θα βελτιώσει την εμπειρία των πελατών σας αλλά θα είναι εύκολη και λειτουργική στη χρήση. Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα έργα μας.