Cactus Web

Κατασκευή ιστοσελίδας με WordPress: Το πιο δημοφιλές CMS

κατασκευή ιστοσελίδας με wordpress

Η κατασκευή ιστοσελίδας με WordPress μπορεί να μοιάζει με ένα δύσκολο έργο, αν δεν έχετε ξανακάνει ποτέ κάτι τέτοιο. Ευτυχώς, ένα από τα καλύτερα πράγματα σχετικά με το WordPress είναι ότι είναι τόσο φιλικό προς τον χρήστη και εύχρηστο που σχεδόν ο καθένας μπορεί να το κάνει!

Η κατασκευή ιστοσελίδας με WordPress, ενώ δεν είναι περίπλοκη ως προς το τεχνικό κομμάτι, το να γνωρίζετε τι να βάλετε στην ιστοσελίδα σας και πώς να το κάνετε να λειτουργήσει για εσάς μπορεί να είναι.

Ωστόσο, για αρχή ας διευκρινίσουμε τι είναι WordPress, γιατί να τον επιλέξετε και τι πρέπει να λάβετε υπόψη σας προτού ξεκινήσετε την κατασκευή ιστοσελίδας με WordPress.

Τι είναι το WordPress;

Το WordPress είναι ένα δωρεάν και ανοικτού κώδικα CMS (σύστημα διαχείρισης περιεχομένου) γραμμένο σε PHP και συνδυασμένο με μια βάση δεδομένων MySQL/MariaDB. Με πιο απλά λόγια, το WordPress είναι μια δωρεάν και ανοιχτή πλατφόρμα, ένας κατασκευαστής ιστοσελίδων, όπου μπορείτε να φτιάξετε απλές και εύκολες ιστοσελίδες για τις επιχειρήσεις σας και τα blogs σας.

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες στο WordPress, όπως πρότυπα όπου μπορείτε απλώς να συνδέσετε τις πληροφορίες σας και να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο, plugins, διαφορετικά θέματα και πολλά άλλα.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να δημιουργήσετε ιστοσελίδες, αλλά η κατασκευή ιστοσελίδας με WordPress ήταν πάντα η πιο δημοφιλής και η πιο χρησιμοποιούμενη πλατφόρμα ανοικτού κώδικα. Αναρωτιέστε λοιπόν γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι επιλέγουν την κατασκευή Eshop με WordPress έναντι οποιασδήποτε άλλης πλατφόρμας;

Κατασκευή ιστοσελίδας με WordPress: Γιατί να το επιλέξετε;

Παρόλο που το WordPress σχεδιάστηκε αρχικά ως πλατφόρμα για blogging και συναφείς δημοσιεύσεις, είναι πλέον μια πλατφόρμα στην οποία βασίζεται το ένα τρίτο όλων των ιστοσελίδων στο διαδίκτυο. Αυτό οφείλεται στο πλήθος των πλεονεκτημάτων που έχει το WordPress για τους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων, όπως:

Διατίθεται δωρεάν

Το ίδιο το WordPress είναι 100% δωρεάν, χωρίς αμοιβές, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς ενοχές ότι χρησιμοποιείτε κάτι για το οποίο θα έπρεπε να πληρώνετε. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να φιλοξενήσετε κάπου το WordPress. Υπάρχουν δύο επιλογές:

  • Self-hosted, όπου αναλαμβάνετε εσείς το κόστος φιλοξενίας και τις ευθύνες συντήρησης/ασφάλειας,
  • Managed hosting, όπου πληρώνετε κάποιον άλλον για να αναλάβει τη φιλοξενία και μεγάλο μέρος της συντήρησης και της ασφάλειας για εσάς.

Ευελιξία και προσαρμοστικότητα

Μπορείτε να κάνετε σχεδόν τα πάντα στο WordPress, από μικρές επιχειρήσεις μέχρι μεγάλα καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου. Ό,τι κι αν επιλέξετε να κάνετε, το WordPress θα μπορεί να προσαρμοστεί σε αυτό.

Φιλικό προς τον χρήστη

Μια ιστοσελίδα με WordPress μπορεί να λειτουργήσει μέσα σε λίγα λεπτά, ακόμη και αν δεν έχετε τεχνικές γνώσεις. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα domain name και έναν web hosting λογαριασμό.

Themes και plugins

wordpress themes

Ενώ τα θέματα του WordPress σας προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών όσον αφορά την εμφάνιση και τις λειτουργίες του ιστότοπού σας, τα plugins είναι οι εξειδικευμένες λειτουργίες που καλύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες της ιστοσελίδας σας, όπως καλάθια αγορών, φόρμες επικοινωνίας και πολλά άλλα.

Υψηλή κατάταξη

Δεδομένου ότι οι ιστοσελίδες του WordPress είναι τόσο πολλές σε αριθμό και ενημερώνουν τακτικά το περιεχόμενο, περιλαμβάνουν plugins και μια ποικιλία εργαλείων που τις βοηθούν να δημιουργούν προγραμματισμένο και βελτιστοποιημένο περιεχόμενο. Συχνά κατατάσσονται υψηλότερα από τις ιστοσελίδες που δεν είναι φτιαγμένες με WordPress.

Εκτός από αυτά τα πλεονεκτήματα, οι άνθρωποι έχουν ακόμη περισσότερους λόγους να επιλέγουν το WordPress, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι οι ιστοσελίδες του WordPress ανταποκρίνονται στα κινητά τηλέφωνα, είναι SEO friendly, διαθέτουν ενσωματωμένο blog και προσφέρουν εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών.

Δε χρειάζεται να γνωρίζετε κανέναν κώδικα

Το WordPress έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μην χρειάζεται να αγγίξετε κανέναν κώδικα, αν δεν το θέλετε. Τα themes του WordPress έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με το περιβάλλον του WordPress CMS, έτσι ώστε να προσθέτουν και να καθιστούν διαθέσιμη τη λειτουργικότητά τους μέσω του backend του WordPress και του ενσωματωμένου κατασκευαστή σελίδων του theme σας.

WordPress.org vs WordPress.com – Ποιο να προτιμήσετε;

wordpress org

Οι άνθρωποι συχνά πιστεύουν λανθασμένα ότι οι διευθύνσεις .org και .com είναι το ίδιο WordPress.

Το WordPress.org είναι όταν φιλοξενείτε τον ιστότοπό σας στο WordPress, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε πλήρη ελευθερία αλλαγών και προσαρμογής του σχεδιασμού ιστοσελίδων. Συνιστάται αν είστε εξοικειωμένοι με τον τρόπο λειτουργίας του WordPress. 

Από την άλλη πλευρά, το WordPress.com είναι όταν το WordPress.com φροντίζει τον ιστότοπό σας για εσάς, συμπεριλαμβανομένης της φιλοξενίας. Με αυτόν τον τρόπο, έχετε λιγότερη ελευθερία στον σχεδιασμό του ιστοτόπου σας. Ωστόσο, είναι ευκολότερο και απλούστερο και συνιστάται αν είστε αρχάριος.

Αν λοιπόν το WordPress είναι δωρεάν, τότε από πού προέρχεται το κόστος;

Το κόστος που προκύπτει για την κατασκευή ιστοσελίδας με WordPress μπορεί να κατανεμηθεί στις ακόλουθες κατηγορίες:

Για να δημιουργήσετε μια self-hosted WordPress ιστοσελίδα, χρειάζεστε web hosting για να αποθηκεύσετε τα αρχεία σας. Πρέπει να επιλέξετε ένα που να ταιριάζει στις απαιτήσεις σας και να ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.

Στη συνέχεια, θα χρειαστείτε ένα Domain name. Αυτή θα είναι η διεύθυνση της ιστοσελίδας σας στο διαδίκτυο και αυτό θα πληκτρολογούν οι χρήστες σας στο πρόγραμμα περιήγησης για να φτάσουν στον ιστοτόπο σας (για παράδειγμα, cactusweb.gr ή google.com).

Με το WordPress, υπάρχουν άπειρα δωρεάν πρότυπα ιστοσελίδας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Ωστόσο, αν θέλετε κάτι πιο προηγμένο/προσαρμοσμένο, τότε μπορείτε να αγοράσετε ένα premium πρότυπο ή να το φτιάξετε κατά παραγγελία, γεγονός που θα αυξήσει το κόστος. Έτσι, ενώ μπορείτε να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα με μόνο το κόστος hosting και domain, με βάση την κατάστασή σας, μπορεί να καταλήξετε να πληρώνετε για πρόσθετα εργαλεία και υπηρεσίες. 

Εμπιστευτείτε την Cactus

Η Cactus αναλαμβάνει την κατασκευή ιστοσελίδας με WordPress, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή τόσο στον σχεδιασμό της όσο και στην απόδοσή της, με απώτερο στόχο να κερδίσετε όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες. Έχοντας λοιπόν χρόνια εμπειρία στην κατασκευή ιστοσελίδας με WordPress, διαθέτουμε την απαραίτητη γνώση ώστε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή που θα παρουσιάζει τις καλύτερες πτυχές της επιχείρησής σας. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο +30 2311 822 997 / +30 2312 314 861 ή στείλτε e-mail στο info@cactusweb.gr