Cactus Web

Πώς να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη ιστοσελίδα μικρής επιχείρησης!

Στο διαδίκτυο φιλοξενείται ένας ψηφιακό πληθυσμός που ανέρχεται σε πάνω από 4 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Αυτό σημαίνει ότι οι καλές επιχειρηματικές ιστοσελίδες έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με δισεκατομμύρια πιθανούς πελάτες.

Αν αυτή η προοπτική ακούγεται καλή για εσάς και δεν έχετε ακόμα μια ιστοσελίδα (ή δεν έχετε πολύ καλή ιστοσελίδα), ήρθε η ώρα να αρχίσετε να επενδύετε στην απόκτηση μίας.

Η κατασκευή μιας επιχειρηματικής ιστοσελίδας μπορεί να φανεί σαν μια δύσκολη πρόκληση για όσους δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με την τεχνολογία. Ευτυχώς, η δημιουργία ιστοσελίδων δεν ήταν ποτέ ευκολότερη δεδομένου του αριθμού των εργαλείων (πολλά από τα οποία είναι δωρεάν) που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

Ας δούμε μαζί βήμα προς βήμα τη βασική διαδικασία που απαιτείται για να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα μικρής επιχείρησης που θα συναρπάσει τη διαδικτυακή κοινότητα και θα σας βοηθήσει να κατορθώσετε περισσότερες πωλήσεις!

Επιλέξτε ένα όνομα ιστοσελίδας (domain name)

Το πιο σημαντικό στάδιο πριν δημιουργήσετε την επιχειρηματική ιστοσελίδας σας, πρέπει να κατασταλλάξετε στη διεύθυνση ιστού της. Αυτό μπορεί να είναι μια απλή διαδικασία για μεριικές επιχειρήσεις και εξαιρετικά επώδυνη για άλλες.

Όταν επιλέγετε ένα όνομα, προσπαθήστε να κρατήσετε τα πράγματα σύντομα (κάτω από 8 χαρακτήρες κατά προτίμηση) και βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνσή σας στο διαδίκτυο είναι εύκολο να γραφτεί.

Επιπλέον, καλό θα είναι να αποκτήσετε έναν τομέα «.com», δεδομένου ότι οι χρήστες έχουν ήδη προγραμματιστεί να πληκτρολογούν αυτή την επέκταση στο τέλος των διευθύνσεων ιστού.

Αποφασίστε για μια πλατφόρμα

Μετά το όνομα της ιστοσελίδας, καλείστε να αποφασίσετε πώς θα χτίσετε την ιστοσελίδα της επιχείρησής σας.

Οι ιστοσελίδες επιχειρήσεων βασίζονται συνήθως σε «πλατφόρμες» που διευκολύνουν τη διαδικασία κατασκευής ιστοσελίδων. Μια δεκαετία  πριν περίπου, οι ιστοσελίδες φτιάχνονταν αντιθέτως με το χέρι χρησιμοποιώντας διάφορες γλώσσες προγραμματισμού.

Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων κατασκευάζουν τις ιστοσελίδες τους στην πλατφόρμα WordPress, η οποία είναι δωρεάν και σχετικά απλή στη χρήση. Μπορείτε επίσης να αναλογιστείτε τη χρήση του Squarespace ή του Wix, που είναι πλατφόρμες συρσίματος και απόθεσης (drag and drop).

Επιλέξτε ένα Web Host

Πολλοί άνθρωποι που φτιάχνουν την πρώτη τους ιστοσελίδα δεν καταλαβαίνουν την έννοια των web hosts. Αυτοί οι «οικοδεσπότες ιστού» είναι βασικά μια οντότητα που διατηρεί την ιστοσελίδα σας στο διαδίκτυο.

Όταν οι χρήστες πληκτρολογούν το όνομα της ιστοσελίδας σας, μεταφέρονται στο web host σας, ο οποίος στη συνέχεια συνδέει τους επισκέπτες με την ιστοσελίδα σας.

Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα web host και δεν είναι όλα εξίσου ικανά. Ένα κακό web hosting μπορεί να κάνει την ιστοσελίδα σας αργή και μπορεί να βλάψει τις βαθμολογίες σας στο Google.

Μελετήστε προσεκτικά τα διάφορα web host και προσπαθήστε να εγγραφείτε σε ένα που προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων.

(Σημειώστε ότι οι κατασκευαστές ιστοσελίδων όπως το Wix και το Squarespace απαιτούν από εσάς να φιλοξενήσετε τις ιστοσελίδες που δημιουργείτε στις πλατφόρμες τους).

Περιγράψτε τι θέλετε να συμπεριλάβετε στην ιστοσελίδα μικρής επιχείρησης

Η κατασκευή χωρίς σχέδιο είναι ένας σίγουρος τρόπος για να χάσετε χρόνο. Πριν ξεκινήσετε να χτίζετε την ιστοσελίδα σας, σχεδιάστε πρόχειρα  ένα κομμάτι χαρτί πώς θέλετε να φαίνεται.

Αν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι για το πλάνο σας, μπορείτε να μελετήστε τις ιστοσελίδες των ανταγωνιστών σας για έμπνευση.

Κρατήστε πάντα στο νου τους στόχους σας κατά την κατασκευή

Μπορεί εύκολα να χάσετε το γιατί όταν χτίζετε μια ιστοσελίδα. Αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο, καθώς ιστοσελίδες επιχειρήσεων που δεν χτίζονται με στόχους στο μυαλό δε λειτουργούν αποδοτικά.

Τι θέλετε από τους επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας; Να επικοινωνήσουν μαζί σας; Να αγοράσουν ένα προϊόν;

Κατανοήστε ποιοι είναι οι στόχοι σας και ποιοι είναι οι πιθανοί στόχοι των πελατών σας και σχεδιάστε την ιστοσελίδα σας για να επιτυγχάνονται αυτοί οι στόχοι όσο το δυνατόν πιο εύκολα.

Απλότητα, απλότητα, απλότητα

Οι πλατφόρμες κατασκευή ιστοσελίδων όπως το WordPress έχουν πολλά μπιχλιμπίδια για να δοκιμάσετε. Όταν τα δείτε όλα, ενδέχεται να μπείτε στον πειρασμό να ενσωματώσετε τα πάντα στην ιστοσελίδα σας.

Μην το κάνετε.

Θυμηθείτε, έχετε έναν στόχο με την ιστοσελίδα σας. Αν το γεμίσετε με ακατάστατα χαρακτηριστικά, καθιστάτε πολύ πιο δύσκολο για τους πελάτες σας να λάβουν τις ενέργειες που θέλετε να λάβουν.

Συμπεριλάβετε ισχυρά στοιχεία επωνυμίας

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τους ίδιους κατασκευαστές ιστοσελίδων (συνήθως το WordPress) και αξιοποιούν πολύ παρόμοια θέματα, οι ιστοσελίδες έχουν αρχίσει να μοιάζουν πολύ μεταξύ τους.

Για να είστε σίγουροι ότι ξεχωρίζετε, διατηρήστε την επωνυμία σας ισχυρή στην κατασκευή της ιστοσελίδας σας.

Συμπεριλάβετε το λογότυπό σας στο επάνω μέρος της σελίδας σας. Ρυθμίστε τα χρώματα του θέματος σας ώστε να ταιριάζουν με την παλέτα χρωμάτων της επωνυμίας σας. Αλλάξτε τις προεπιλεγμένες γραμματοσειρές της ιστοσελίδας σας.

Οτιδήποτε μπορείτε να κάνετε για να δώσετε στην ιστοσελίδα της επιχείρησής σας μια μοναδική αίσθηση ομορφιάς μπορεί να βοηθήσει πολύ για να την κάνει να ξεχωρίσει.

Σκεφτείτε να ζητήσετε βοήθεια

Αν η διαδικασία κατασκευής ιστοσελίδας σας καταβάλλει και χάνετε χρόνο από την εργασία σας ασχολούμενος με αυτά τα βήματα, μην απελπίζεστε.

Στη Cactus, σας παρέχουμε υπηρεσίες κατασκευής ιστοσελίδων , υπηρεσίες προώθησης ιστοσελίδων, γραφιστικές υπηρεσίες αλλά και υπηρεσίες υποστήριξης. Σκοπός μας είναι να σας δώσουμε τα εργαλεία και την γνώση ώστε να αναπτύξετε την επιχείρηση σας. Σκοπός είναι να αποκτήσετε νέους πελάτες διαδικτυακά. Για κάθε σας ερώτηση μπορείτε να μας τηλεφωνήσετε στο 2311 822 997 ή να μας στείλετε email στο info@cactusweb.gr