fbpx
ιατρικές ιστοσελίδες

Ιατρικές Ιστοσελίδες σχεδιασμός για κινητά

Γιατί η ευέλικτη σχεδίαση και το mobile-first design είναι ζωτικής σημασίας για τη βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης

Πώς διαβάζετε αυτό το άρθρο αυτή τη στιγμή; Πιο συγκεκριμένα, σε ποιο μέγεθος οθόνης βλέπετε αυτές τις πληροφορίες; Βρίσκεστε σε ένα τηλέφωνο 4 ιντσών, ένα tablet 8 ιντσών, ένα φορητό υπολογιστή 15 ιντσών ή μια επιφάνεια εργασίας 27 ιντσών; Πρέπει να σύρετε, να πιέσετε και να κάνετε μεγέθυνση για να δείτε περιεχόμενο; Ή όλα  μπορείτε να τα δείτε σε μια οθόνη;

Όλες αυτές οι ερωτήσεις οδηγούν σε ένα κύριο σημείο: εσείς (και οι επισκέπτες της ιστοσελίδας σας) θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις διαφορετικές συσκευές και μεγέθη οθόνης για να λάβετε τις πληροφορίες σας. Καθώς οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας και tablet γίνονται όλο και πιο έξυπνες και συχνές στη χρήση τους, είναι πιο πιθανό να έχετε πρόσβαση σε μια ιστοσελίδα από αυτές τις συσκευές. Και αυτό οδηγεί σε μια ακόμα μεγαλύτερη ερώτηση: Θα προσφέρει η ιατρική ιστοσελίδα σας μια μεγάλη εμπειρία χρήστη, ανεξάρτητα από την πλατφόρμα και το μέγεθος της οθόνης που χρησιμοποιούν οι πελάτες σας;

Δεν μπορεί να υπάρχει άλλος τομέας στον οποίο αυτό είναι πιο σημαντικό από ό, τι στην ιατρική βιομηχανία. Σκεφτείτε μια επείγουσα ιατρική κατάσταση: κάποιος πρέπει να ξέρει πώς να βρει το πλησιέστερο νοσοκομείο ή κλινική. Ή ένας γονέας χρειάζεται άμεση ενημέρωση για το τι πρέπει να κάνει όταν το παιδί του έχει καταπιεί μια δηλητηριώδη ουσία. Όταν η ταχύτητα και η απλότητα είναι της ουσίας και μερικά δευτερόλεπτα μπορούν να κάνουν τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου, ο σχεδιασμός για την ιατρική ιστοσελίδα σας πρέπει να δώσει στους χρήστες σας τις πληροφορίες που χρειάζονται αμέσως, ανεξάρτητα από το τι χρησιμοποιούν για να έχουν πρόσβαση σε αυτό.

Ανταπόκριση

Αυτό είναι όπου ο σχεδιασμός Responsive Web Design (RWD) μπαίνει στο παιχνίδι. Με την αυξημένη χρήση κινητών συσκευών και ταμπλετών για την πρόσβαση σε πληροφορίες διαδικτύου, ο σχεδιαστής πρέπει να δημιουργήσει ιστοσελίδες που να προσαρμόζουν το περιεχόμενο τους σε όλες τις συσκευές. Σύμφωνα με την έρευνα της PEW, από το Μάιο του 2013, το 63% των ενήλικων χρηστών κινητών χρησιμοποιεί μερικές φορές τα τηλέφωνά τους για να συνδεθεί στο διαδίκτυο, ενώ το 34% πηγαίνει στο διαδίκτυο κυρίως χρησιμοποιώντας τα τηλέφωνά τους. Πρέπει να είστε σε θέση να αποκτήσετε την ίδια εμπειρία βασικού περιεχομένου στο χρήστη σας σε ένα iPhone όπως κάνετε στον χρήστη σας σε ένα γιγάντιο μόνιτορ. Και η ανταπόκριση του σχεδιασμού είναι το κλειδί για αυτό.

Το Responsive Design ήταν ένας όρος που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 2010 από έναν σχεδιαστή ιστοσελίδων. Αυτή η προσέγγιση στοχεύει στη δημιουργία ιστοσελίδων που παρέχουν τη βέλτιστη εμπειρία χρήστη (δηλαδή ελάχιστη κύλιση, τσίμπημα και μεγέθυνση) σε όλες τις συσκευές. Η ανταποκρινόμενη ιστοσελίδα χρησιμοποιεί δίκτυα βάσει αναλογίας, εικόνες που είναι ευέλικτες και ερωτήματα μέσων CSS για να επιτρέπουν στο περιεχόμενο να είναι ρευστό, επιτρέποντάς του να προσαρμόζεται στη συγκεκριμένη συσκευή που χρησιμοποιείται. Το περιεχόμενο μετατοπίζεται και αλλάζει το μέγεθος ώστε να ταιριάζει, καθώς η περιοχή προβολής διευρύνεται ή μειώνεται.

Mobile-First Design

Μαζί με το RWD, υπάρχει η έννοια του mobile-first design. Στην τυπική διαδικασία σχεδιασμού ιστοσελίδας, οι σχεδιαστές ξεκινούν με ένα σχέδιο για τους σταθερούς υπολογιστές και, στη συνέχεια, προσπαθούν να περιορίσουν τον σχεδιασμό, διαμορφώνοντας τα στοιχεία και τις λειτουργίες της ιστοσελίδας για της επιτρέψουν να λειτουργεί σε κινητές συσκευές.

Ωστόσο, με τo mobile-first, όλη η διαδικασία σχεδιασμού της ιστοσελίδας αντιστρέφεται. Η στρατηγική σχεδιασμού αρχίζει τη διαδικασία από το σχεδιασμό για κινητές συσκευές. Αυτή η μέθοδος ξεκινά με μια ιστοσελίδα που αρχικά είναι βελτιστοποιημένη για βασικά κινητά τηλέφωνα. Στη συνέχεια βελτιώνεται για «πιο έξυπνες» κινητές συσκευές, tablet και φορητούς / επιτραπέζιους υπολογιστές. Με το mobile-fisrt design εξασφαλίζετε ότι η ιστοσελίδα σας θα προσφέρει στους χρήστες κινητής τηλεφωνίας τη βέλτιστη εμπειρία που χρειάζονται, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή όχι.

Μια σύνδεση με την ιατρική βιομηχανία

Ακριβώς όπως μια ιατρική εγκατάσταση έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί και να θεραπεύει διάφορους τύπους ανθρώπων και παθήσεων, έτσι ακριβώς και μια ιατρική ιστοσελίδα θα πρέπει να σχεδιάζεται για να λειτουργεί και να ανταποκρίνεται σε διάφορους τύπους συσκευών και οθονών. Παρέχετε την καλύτερη εμπειρία για τους χρήστες σας -σε κινητά ή επιτραπέζιους υπολογιστές, επείγουσας ανάγκης ή όχι – και θα κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους.

Στην Cactus έχουμε δημιουργήσει αρκετές Ιατρικές Ιστοσελίδες και γνωρίζουμε καλά τον κλάδο της Ιατρικής . Η κατασκευή ιατρικών ιστοσελίδων από την εταιρεία μας θα σας βοηθήσει να παρουσιάσετε τις Ιατρικές σας υπηρεσίες και να γίνετε η πρώτη τους επιλογή για τις ανάγκες ιατρικής βοήθειας τους.

 

Υπεύθυνος Διαδικτυακών Εφαρμογών