Cactus Web

Κατασκευή Ηλεκτρονικού ΚαταστήματοςΜετατρέψτε την επιχείρησή σας και σε ηλεκτρονική

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν διαφημίσεις από εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων που ισχυρίζονται ότι μπορούν να δημιουργήσουν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα σε μόλις 7 ημέρες. Από την παραπάνω δήλωση προκύπτουν αρκετοί προβληματισμοί. Θα σας παραθέσουμε τους σημαντικότερους.

1.Τα προϊόντα που θα προβληθούν σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα θα έχουν φωτογραφίες; Τα περισσότερα ηλεκτρονικά καταστήματα δεν μπορούν να βρουν αξιόλογες φωτογραφίες για τα προϊόντα τους. Οι καταναλωτές, κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, αγοράζουν προϊόντα που είναι σωστά φωτογραφημένα. Ένας πολύ καλός χρόνος για παράδοση φωτογραφιών από έναν επαγγελματία φωτογράφο είναι 3 εργάσιμες. Επίσης για να γίνει η φωτογράφιση πρέπει να σταματήσει η τρέχουσα καραντίνα καθώς είναι μια δουλειά που δεν μπορεί να γίνει από απόσταση.


2. Περιγραφές προϊόντων – τιμές – γενικά χαρακτηριστικά. Σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι πάρα πολύ σημαντικό κάθε προϊόν να έχει σχετική περιγραφή, σωστή κατηγοριοποίηση αλλά και χαρακτηριστικά για να μπορεί ο πελάτης να επιλέξει αυτό που θέλει χωρίς να ψάχνει αρκετά λεπτά να βρει αυτό που θέλει. Πρέπει να υπάρχει ένα πλήρες αρχείο όλων των προϊόντων με τιμές, κωδικούς, περιγραφή και χαρακτηριστικά. Για 100 προϊόντα χρειάζεται τουλάχιστον 3 ημέρες για να οργανώσει κάποιος ένα τέτοιο αρχείο.


3. Μέθοδος πληρωμής με κάρτα χρεωστική ή πιστωτική; Για να ενεργοποιήσετε ως μέθοδο πληρωμής χρεωστική ή πιστωτική κάρτα χρειάζεστε τουλάχιστον 4 ημέρες μέσα στις οποίες θα πρέπει να κάνετε αίτηση σε κάποια τράπεζα για την ενεργοποίηση του συστήματος ηλεκτρονικών πληρωμών. Παρ’ όλ΄αυτά, στο διάστημα αυτής της αναμονής μπορείτε να λειτουργείτε κανονικά το e-shop σας με τις υπόλοιπες ευρέως διαδεδομένες μεθόδους πληρωμής, όπως για παράδειγμα με αντικαταβολή, με κατάθεση του ποσού σε τράπεζα αλλά και μέσω PayPal. Αυτές οι μέθοδοι πληρωμής μπορούν να ρυθμιστούν άμεσα.


4. Υπολογισμός μεταφορικών εξόδων. Ανάλογα με τα προϊόντα σας και την μεταφορική εταιρεία που θα επιλέξετε δημιουργείται μια μεθοδολογία υπολογισμού εξόδων για τα μεταφορικά. Για να ρυθμιστεί κάτι τέτοιο χρειάζεται τουλάχιστον 1 εργάσιμη ημέρα. Επίσης, σε αρκετές περιπτώσεις, για να ρυθμιστεί σωστά θα πρέπει να γνωρίζετε το μεικτό βάρος μεταφοράς των προϊόντων σας.


5. Σχεδίαση του ηλεκτρονικού καταστήματος. Σε περίπτωση που επιλέξετε ένα έτοιμο template δηλαδή ένα προτυποποιημένο σχεδιαστικό μοντέλο και δεν το πειράξετε τότε κερδίζετε χρόνο και μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες σας μέσα 1 εργάσιμη ημέρα. Σε περίπτωση που θέλετε όμως σχεδιαστικές αλλαγές τότε αυτό ο χρόνος ανεβαίνει ανάλογα με τις απαιτήσεις σας.


Συνοψίζοντας: Για να δημιουργηθεί ένα ηλεκτρονικό κατάστημα σε 7 ημέρες θα πρέπει να γίνουν αρκετές παραδοχές: Να έχετε οργανωμένα όλα τα προϊόντα σας σε ηλεκτρονικά αρχεία. Να έχετε αξιοπρεπείς φωτογραφίες. Να μην σας ενδιαφέρει να έχετε ως μέθοδο πληρωμής κάρτες. Να έχετε έτοιμο από μια μεταφορική εταιρεία τον τρόπο χρέωσης μεταφορικών και να έχετε ένα αρχείο με όλα τα βάρη των προϊόντων σας εάν αυτό απαιτείται. Να μην αλλάξετε καθόλου στο σχεδιαστικό πρότυπο (template) που επιλέξατε για τo ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Τα καταφέρατε και φτιάξατε το e-shop! Πώς θα το μάθουν οι καταναλωτές;

Έστω ότι έχετε φτιάξει το e-shop. Έχετε σκεφτεί όμως πώς θα το διαφημίσετε ώστε να το μάθει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται; Είτε έχετε δημιουργήσει από πριν ένα σχέδιο μάρκετινγκ ή θα πρέπει να το κάνετε τώρα. Μην προσπαθήσετε να προωθήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα χωρίς σχέδιο μάρκετινγκ (Marketing Plan) καθώς είναι βέβαιο πως θα πετάξετε τα χρήματα σας. Για να αποδώσει η ηλεκτρονική διαφήμιση χρειάζεται μια σωστή στρατηγική καθώς και η σωστή εφαρμογή της. Μην περιμένετε με γρήγορη και πρόχειρη δουλειά μίας εβδομάδας να δείτε τις πωλήσεις σας να εκτοξεύονται. Για την ακρίβεια μπορεί να μην τις δείτε καν να απογειώνονται.

Σε περίπτωση που δεν θέλετε κάτι πρόχειρο και θέλετε να κάνετε ένα αξιοπρεπές ηλεκτρονικό κατάστημα τηλεφωνήστε μας. Ο ελάχιστος χρόνος υλοποίησης ενός αξιοπρεπούς ηλεκτρονικού καταστήματος και της στρατηγικής που θα οδηγήσει σε πωλήσεις είναι 20 εργάσιμες ημέρες. Επίσης χρειάζεται προετοιμασία και από την πλευρά σας για την όσο καλύτερη οργάνωση των προϊόντων που θα προβάλλουμε. Τέλος, για να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο χρειάζεται από πίσω μια ομάδα ειδικών ανθρώπων, όπου ο καθένας από το πόστο του θα σας βοηθήσει να επιτύχετε την ολιστική προσέγγιση στην επίτευξη του σωστού e-shop και των πολυπόθητων πωλήσεων. Χρειάζεται προγραμματιστής (developer), γραφίστας και διαφημιστής. Τουλάχιστον δηλαδή 3 άτομα. Στην Cactus διαθέτουμε ομάδα 8 εξειδικευμένων επαγγελματιών που μπορούν να αναλάβουν το ηλεκτρονικό σας κατάστημα από τη σχεδίαση του, την υλοποίησή του, την προώθηση του και, φυσικά, την υποστήριξή του καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του.


ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΟΡΜΑ

Θα σας καλέσει άμεσα εξειδικευμένος συνεργάτης μας για να σας δώσει κόστος και ημέρες υλοποίησης. Μέχρι το τέλος του Μαϊού σε κάθε κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος θα υπάρχει 20% έκπτωση. Για τις ημέρες παράδοσης του έργου σας δίνουμε γραπτή εγγύηση.