Cactus Web

Facebook Ads: Τα πρώτα βήματα προς τη διαφήμιση

Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις. Αυτή η εικόνα για μια επιχείρηση ξεπερνά πλέον τα όρια ενός φυσικού καταστήματος με βιτρίνα και τη θέση της παίρνει η ιστοσελίδα του καταστήματος. Είναι σημαντικό για μια επιχείρηση να έχει παρουσία στο διαδίκτυο και ακόμη περισσότερο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Business Accounts και Facebook Ads), ειδάλλως είναι σαν να μην υπάρχει.

Ακόμα κι αν ο εν δυνάμει πελάτης προτιμήσει τη δια ζώσης αγορά ή επικοινωνία, 7/10 θα κάνουν έρευνα αγοράς διαδικτυακά προκειμένου να κάνουν τη σωστή επιλογή και ένας στους τρεις θα ψάξει στο διαδίκτηο (blog, social media) για να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με το προϊόν που τον ενδιαφέρει. Όταν, λοιπόν, ο δυνητικός καταναλωτής κάνει αυτήν την έρευνα αγοράς για κάποιο προϊόν ή υπηρεσία που μπορείτε να του παρέχετε, είναι καλό να είστε εσείς εκείνοι που θα ικανοποιήσετε αυτήν την επιθυμία του. Είτε πρόκειται για την πρώτη σας διαφήμιση είτε για την επόμενη μεγάλη καμπάνια σας, θα βρείτε αυτό που σας ικανοποιεί στο Facebook Ads.

Προκειμένου να εξασφαλίσετε μια δυνατή διαδικτυακή παρουσία είναι σημαντικό να επενδύσετε σε διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εμείς στην Cactus, ως διαφημιστική εταιρεία αναλαμβάνουμε καθημερινά τη δημιουργία Facebook Ads επιχειρήσεων και για αυτό το λόγο κρίναμε σημαντικό να σας καθοδηγήσουμε.

Facebook Ads

Τι είναι τα Facebook Ads;

Τα Facebook Ads (Facebook Advertising for Business) σας παρέχουν διαφημιστικό χώρο στο κοινό που επιθυμείτε να προβληθείτε. Κριτήρια όπως η τοποθεσία, τα δημογραφικά χαρακτηριστικά, τα ενδιαφέροντα και οι καταναλωτικές συνήθειες του κοινού-στόχου σας παίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία Facebook Ads. Πέρα από το Facebook με την πλατφόρμα των Facebook Ads μπορείτε ταυτόχρονα να διαφημιστείτε στο Instagram και το Messenger. Το Facebook βέβαια εξακολουθεί να είναι η δημοφιλέστερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (69% των ενηλίκων το χρησιμοποιούν) κάνοντας απαραίτητη την παρουσία σας εκεί. Το Facebook Ads σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε μεταξύ διαφορετικών ειδών διαφήμισης που ανταποκρίνονται σε κάθε συσκευή. Ας δούμε μερικά παρακάτω.

Photo

Τα Photo Facebook Ads αποτελούν μια απλή, καθαρή μορφή διαφήμισης με ελκυστικές εικόνες και κείμενο. που δημιουργούν αίσθημα δέσμευσης με το κοινό-στόχο σας. Με αυτόν τον τρόπο μεταφέρετε ποιοι είστε και τι υπηρεσίες παρέχετε με τη βοήθεια εικόνων. Μέσω των Photo Facebook Ads έχετε τη δυνατότητα να κατευθύνετε το κοινό-στόχο στην επίσημη ιστοσελίδα σας και να το ενημερώσετε σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας σε μερικά μόλις λεπτά.

Video

Τα Video Facebook Ads μεταφέρουν τα μηνύματά σας με εικόνα και ήχο. Μπορούν να προβληθούν στη ροή κάποιου βίντεο (In-stream), στο Feed των χρηστών και σε Stories. Εκτός από video μπορείτε να δημιουργήσετε ένα Slideshow Ad ή Carousel Ad από φωτογραφίες. Μπορείτε, ακόμα, να αναρτήσετε ένα video που είναι ήδη στη σελίδα της επιχείρησής σας ώστε να το προωθήσετε ως ανάρτηση, η οποία θα προσεγγίσει μεγαλύτερο κοινό.

Stories

Όταν το κοινό που χρησιμοποιεί Stories ανέρχεται στα 500 εκατομμύρια, τότε το κοινό που θα ενδιαφέρεται για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας σίγουρα βρίσκεται εκεί. Αξιοποιείστε την αμεσότητα των Stories Facebook Ads δημιουργώντας ένα σύντομο και περιεκτικό Story Facebook Ad. Το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών που παρακολουθούν Stories Facebook Ads ανταποκρίνεται στις διαφημίσεις επισκεπτόμενο την ιστοσελίδα της επιχείρησης προκειμένουν να λάβει περισσότερες πληροφορίες ή να βρει από πού θα αγοράσει.

Carousel

Τα Carousel Facebook Ads προβάλλουν μέχρι 10 εικόνες (ή βίντεο) σε κάθε διαφήμιση με διαφορετικό link για τη καθεμιά. Έτσι, μπορείτε να δώσετε έμφαση σε διαφορετικά προϊόντα ταυτόχρονα ή να προβάλλετε λεπτομέρειες σχετικά με ένα συγκεκριμένο προϊόν ή υπηρεσία.

Slideshow

Τα Slideshow Facebook Ads θυμίζουν τα Video Ads καθώς αποτελούνται από εικόνες και κείμενο. Έχουν περισσότερα από τα οφέλη των Video Ads, αλλά και το προνόμιο να φορτώνουν γρήγορα με αποτέλεσμα να παίζουν καλά σε κάθε ταχύτητας σύνδεση.

Collection

Αποτελεί το κλικ από την ανακάλυψη του προϊόντος μέχρι την αγορά. Τα Collection Facebook Ads αποτελούνται από μία κύρια εικόνα ή βίντεο, την οποία συνοδεύουν άλλες τέσσερις διατεταγμένες εικόνες. Κάθε φορά που ο θεατής επιλέγει το Collection Facebook Ad μεταφέρεται σε μια ψηφιακή έκδοση καταλόγου, χωρίς να εγκαταλείπει το Facebook ή το Instagram.

Δώστε ένα διαδραστικό και προσιτό τρόπο στους χρήστες του Facebook να γνωρίσουν την επιχείρησή σας. Η ομάδα της Cactus είναι πάντα πρόθυμη να σας συμβουλέψει για τις μελλοντικές σας διαφημιστικές καμπάνιες.