Cactus Web

Το Cactus Hackathon με θέμα “Συστήματα αποτροπής και αντιμετώπισης πυρκαγιών” είναι γεγονός.

Ίσως κάποιοι να αναρωτιέστε τι είναι το hackathon, θα σας εξηγήσουμε αμέσως. Η λέξη hackathon, προέρχεται από τα εξής δύο συνθετικά του “hack” και του “μαραθωνίου”. Ένα hackathon συνήθως περιλαμβάνει μια συγκεντρωμένη προσπάθεια, συχνά από ομάδες, για τη συνεργατική επίλυση ενός προβλήματος ή τη δημιουργία κάτι νέου σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αν και ξεκίνησε από τον τομέα της τεχνολογίας, το πνεύμα ενός hackathon ξεπερνά τους τομείς, ενσωματώνοντας την καινοτομία, την ομαδική εργασία και την ταχεία επίλυση προβλημάτων.

Hackathon-1

Η εκδήλωση της Cactus

 

Αξιοποιώντας την ενέργεια του hackathon, η Cactus Digital Α.Ε. είναι ενθουσιασμένη που παρουσιάζει μια πρωτοποριακή εκδήλωση με επίκεντρο τα “Συστήματα Αποτροπής και Αντιμετώπισης Πυρκαγιών”. Από την 01 έως τις 03 Μαρτίου, στα γραφεία της εταιρείας, οι συμμετέχοντες θα βιώσουν το κλασικό πνεύμα του hackathon εμπλουτισμένο με την επιτακτική ανάγκη βελτίωσης των προτύπων ασφαλείας.

Hackathon-2

Δικαίωμα συμμετοχής στο Cactus Hackathon

 
 Το hackathon είναι ανοιχτό σε:
 
 • Μαθητές και μαθήτριες
 • Φοιτητές και φοιτήτριες
 • Νέοι και νέες που δεν έχουν την ιδιότητα του μαθητή ή του φοιτητή, οι οποίοι όμως θα εξαιρεθούν από το χρηματικό έπαθλο

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε ομάδες των 3 ατόμων. Σε περίπτωση που κάποιος δεν δύναται να σχηματίσει ομάδα και θέλει να συμμετάσχει, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή ατομικά και έπειτα θα τον βοηθήσουμε εμείς να σχηματίσει την ομάδα του.

 Χρόνος Διεξαγωγής:

 • Φάση εγγραφών: 25 Οκτωβρίου 2023 – 27 Φεβρουαρίου 2024 στο σύνδεσμο: 
 • 48ωρο Hackathon: 01-03 Μαρτίου 2024 (16:00-16:00)
 • Ανακοίνωση νικήτριας ομάδας: 03 Μαρτίου 2024

Έτοιμο υλικό

 

Σεβόμαστε τη δύναμη της προετοιμασίας, αν και η ουσία ενός hackathon έγκειται στη δημιουργία σε πραγματικό χρόνο. Οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν υλικό που δημιούργησαν πριν το hackathon, αλλά θα πρέπει να το καταθέσουν κατά την έναρξη της εκδήλωσης.

Παρουσίαση

 

Πέρα από τη σύλληψη ιδεών, οι ομάδες καλούνται να παρουσιάσουν την καινοτόμο ιδέα τους, σε μια παρουσίαση 15 λεπτών.

Τρόπος αξιολόγησης

 

Οι ομάδες θα αξιολογηθούν με βάση:

 • Την επιστημονική τεκμηρίωση
 • Την καινοτομία
 • Την παρουσίασης,
 • Την δυνατότητα υλοποίησης της ιδέας
 • Το τελικό υλικό, με έμφαση στο τμήμα που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του hackathon.

Πνευματικά δικαιώματα

 

Οι ιδέες σας παραμένουν δικές σας. Η Cactus Digital SA τιμά την πνευματική ιδιοκτησία και στοχεύει στην ανάδειξη και προώθηση των λύσεων χωρίς να προβάλλει καμία αξίωση πάνω σε αυτές.

Συμμετοχή στο Cactus Hackathon

 

Παρακαλούμε όλους τους συμμετέχοντες να φέρουν τους φορητούς υπολογιστές τους στην επερχόμενη εκδήλωση. Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε φορητό υπολογιστή, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εκ των προτέρων και θα φροντίσουμε να σας διαθέσουμε μια συσκευή. Η άνεση και η παραγωγικότητά σας αποτελεί προτεραιότητα για εμάς, γι’ αυτό να είστε σίγουροι ότι φαγητό, νερό και αναψυκτικά θα είναι άμεσα διαθέσιμα καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Επιπλέον, αν αντιμετωπίζετε οικονομικούς περιορισμούς για να ταξιδέψετε στη Θεσσαλονίκη, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Δεσμευόμαστε να κάνουμε αυτή την εμπειρία προσιτή σε όλους και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε. Η συμμετοχή σας έχει σημασία και είμαστε εδώ για να σας υποστηρίξουμε σε κάθε σας βήμα.

Έπαθλο:

 

Η νικήτρια ομάδα θα κερδίσει το χρηματικό έπαθλο των 1000 ευρώ, το οποίο θα μοιραστεί ισόποσα σε όλα τα μέλη της ομάδας.

hackathon 3 - Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Cactus Digital SA

 

Το Cactus Hackathon δεν είναι απλώς μια εκδήλωση, είναι μια ενσάρκωση της δέσμευσης για ένα ασφαλέστερο μέλλον και ένας φόρος τιμής στην κουλτούρα του hackathon. Η πρόληψη των πυρκαγιών δεν είναι απλώς ένα θέμα, είναι μια αποστολή. Ελάτε μαζί μας και θα συνδημιουργήσουμε λύσεις που αντέχουν στον χρόνο.

Είστε έτοιμοι να γίνετε πρωταθλητές της αλλαγής; Δηλώστε το ενδιαφέρον σας μέσω της φόρμας μας και ας ξεκινήσουμε το ταξίδι προς την αλλαγή μαζί.