fbpx

Τάσεις στην ανάπτυξη ιστοσελίδων το 2019

ανάπτυξη ιστοσελίδων

Τάσεις στην ανάπτυξη ιστοσελίδων το 2019

Ανάπτυξη Ιστοσελίδων το 2019

H τρέχουσα γενιά προγραμματιστών ιστοσελίδων είναι οι τέλειοι υπάλληλοι δεδομένου του φάσματος του προγραμματισμού ιστοσελίδων. Οι περισσότεροι σύγχρονοι άνθρωποι αντιδρούν γρήγορα σε διάφορες αλλαγές που γίνονται ταυτόχρονα με την ανάπτυξη στο επαγγελματικό τους περιβάλλον. Μπορούν να μελετήσουν και να αυτοσχεδιάσουν τα προσόντα/πιστοποιήσεις τους, όπως επίσης να αλλάξουν και να μπουν στις τάσεις αρκετά εύκολα. Οι διάφορες τάσεις στην ανάπτυξη ιστοσελίδων μπορούν να εξελιχθούν ραγδαία. Κάθε βιομηχανία βιώνει επανάσταση σε διάφορες πλευρές. Οι υπηρεσίες ανάπτυξης ιστοσελίδων γρήγορα υιοθετούν διάφορες τεχνολογίες, όπως το blockchain, την επαυξημένη και την εικονική πραγματικότητα όπως και την παρακολούθηση συμπεριφοράς χρηστών, και έχουμε παρατηρήσει την άνοδο των chatbots.

Ας δούμε τις πρόσφατες τάσεις που μπορείτε να περιμένετε στην εξέλιξη ιστοσελίδων το 2019

Προοδευτικές εφαρμογές Ιστού (Progressive Web Apps)

Οι προοδευτικές εφαρμογές ιστού, κοινώς γνωστές ως ΠΕΙ, εμφανίστηκαν πριν από περίπου δύο χρόνια, και έχουν αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα λόγω της μελέτης της συμπεριφοράς των χρηστών. Η ανάπτυξη ιστοσελίδων έχει κάνει βήματα προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, μπροστά. Οι προοδευτικές εφαρμογές ιστού, ουσιαστικά βασίζονται σε CSS, JavaScript και HTML. Συγκεκριμένα έχουν σχεδιαστεί για να απλοποιούν την πλήρη αλληλεπίδραση των χρηστών της ιστοσελίδας με αυτήν και συνεπώς να κινήσουν την αφοσίωση και την μεταστροφή των πελατών.

Η πιο βασική αρχή των ΠΕΙ είναι η πλήρης προσαρμοστικότητα σε διάφορους τύπους έξυπνων συσκευών, η εγγενής εμπειρία χρήστη όπως και η αυτονομία, οπού οι εφαρμογές αναβαθμίζονται ανεξάρτητα. Όλες οι καινοτόμες εφαρμογές ιστού παρέχουν συνολική ασφάλεια μέσω του πρωτοκόλλου HTTPS και οι αυτόματες αναβαθμίσεις παρέχονται μέσω του Service Worker API. Οι περισσότερες εφαρμογές ιστού δεν χρειάζονται καν εγκατάσταση. Μια εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων, πρέπει να επενδύσει πολλά στην εξέλιξη ΠΕΙ.

Η άνοδος των ιστοσελίδων της μίας σελίδας

Δεδομένων των τελευταίων προδιαγραφών όπως επίσης και την συμπεριφορά των χρηστών στην ιστοσελίδα, είναι σίγουρα αρκετά εύκολο όντως να ξέρουμε τι αρέσει στον κόσμος και τι δεν του αρέσει στην ιστοσελίδα, όπως επίσης και να ψάχνουν από μόνοι τους πληροφορίες. Συνεπώς πολλές τάσεις στην ανάπτυξη ιστοσελίδων στον επερχόμενο χρόνο θα βασίζονται στις αρχές της ταχύτητας και της ευκολίας. Οποιοδήποτε άτομο δίχως κάποιο προγραμματιστικό υπόβαθρο θα μπορεί να προγραμματίσει με ευκολία μια ιστοσελίδα για την επιχείρηση του χρησιμοποιώντας κάποιον κατασκευαστή σχεδίου . Η εμπειρία χρήστη, σίγουρα έχει γίνει σημαντική ως προς την ιδέα διαφόρων ιστοσελίδων μιας σελίδας και στα επερχόμενα χρόνια βλέπουμε απεικονίσεις στις οθόνες των συσκευών μας μέχρι που θα μπορούμε με νεύματα να επιλέγουμε τα προϊόντα που θα θέλουμε να αγοράσουμε.

Αλλαγές στην PHP7 και JavaScript

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού, υπάρχουν ορισμένες σημαντικές αλλαγές. Ανεξάρτητα από το tech stack, οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν JavaScript για την δική τους δουλειά. Παρόλη την πληθώρα μειονεκτημάτων αυτής της συγκεκριμένης γλώσσας, συνεχίζει να βελτιώνεται και παραμένει δημοφιλής σε όλον τον κόσμο. Οι περισσότερες ιστοσελίδες χρησιμοποιούν την ΡΗΡ, ενώ η ΡΗΡ7 λανσαρίστηκε με διάφορες αλλαγές που φέραν επανάσταση στον κόσμο του προγραμματισμού ιστοσελίδων. Η δυνατότητα να ομαδοποιούνται οι διαφημίσεις όπως επίσης οι εξαιρέσεις μηχανής μαζί με τις ανώνυμες κλάσεις έχουν προστεθεί.

Όλη η σύνταξη του κώδικα Escape για το συγκεκριμένο Unicode επίσης προστέθηκαν στην συνέχεια. Η ΡΗΡ έχει οδηγήσει σε μία αύξηση στις επιδόσεις των ιστοσελίδων. Τα κρυπτονομίσματα, οι ανταλλαγές Ρ2Ρ και οι πλατφόρμες συναλλαγών, μαζί με τα προϊόντα του ψηφιακού blockchain γρήγορα γίνονται οι αναπτυσσόμενες τάσεις. Οι υπηρεσίες προγραμματισμού ιστοσελίδων πρέπει να μάθουν την όλη δομή όπως και γλώσσες smart contract για την δημιουργία των κρυπτονομισμάτων τους.

Εικονογραφήσεις

Στην περίπτωση που οι προγραμματιστές μαθαίνουν σχεδιασμό ιστοσελίδων, πρέπει να ξέρουν πως το λιγότερο σχέδιο τείνει να είναι το καλύτερο. Σίγουρα έπεται να είναι η πιο σημαντική τάση στη κατασκευή ιστοσελίδων για το 2019. Αλλά οι προγραμματιστές δεν πρέπει να ξεχάσουν την τάση του σχεδιασμού ιστοσελίδων που περιέχεται ένας μεγάλος αριθμός φόντων, φωτογραφιών φορμών και εικονογραφήσεων. Ο πλήρης σχεδιασμός είναι ο συνδυασμός εικονογραφήσεων και φωτογραφιών μαζί με τον μινιμαλισμό και την εστίαση στην εικόνα ως προς την μείωση του συνόλου του κείμενου. Αυτό σίγουρα θα επηρεάσει την αντίληψη των χρηστών.

Αυξανόμενη σημαντικότητα της προσαρμοστικότητας

Ο κόσμος συχνά χρησιμοποιεί το έξυπνο κινητό του αρκετές φορές την ημέρα. Συνεπώς, θέλουν να χωρέσουν οτιδήποτε ψηφιακό μέσα στην οθόνη του κινητού τους. Ο κόσμος πλέον έχει αρχίσει να απορρίπτει την ιδέα της χρήσης του υπολογιστή εκτός ωρών εργασίας και ο προγραμματισμός εφαρμογών ιστοσελίδων έχει πάρει μια αρκετά διαφορετική μορφή. Οι προσαρμοζόμενες και διευρυμένες εφαρμογές ιστού όπως οι προσαρμοζόμενες ιστοσελίδες έχουν αρχίσει να ξεπροβάλλουν. Ο κόσμος μπορεί εύκολα να αποκτήσει πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες οι οποίες επακόλουθα μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο, Οι καλύτερες εφαρμογές συχνά μπορούν και δουλεύουν δίχως σύνδεση στο διαδίκτυο και συνεχίζουν να ανεβαίνουν. Η εξέλιξη στην ανάπτυξη ιστοσελίδων συνεχίζει να καλυτερεύει. Η οπτική πλευρά στην ανάπτυξη ιστοσελίδων έχει περάσει τεράστιες αλλαγές. Οι διάφορες υπηρεσίες στην ανάπτυξη ιστοσελίδων πρέπει να τις δεχτούν και να υπολογίσουν την αυξανόμενη σημασία της προσαρμοστικότητας.

Multimedian Long reads

Σε περίπτωση που σκέφτεστε να συμπεριλάβετε longreads σε οποιονδήποτε ιστοσελίδα, με συμπαγές κείμενο μαζί με μερικές φωτογραφίες τότε μπορείτε να το ξεχάσετε. Τώρα, τα longreads είναι ολόκληρες αναπαραστάσεις κείμενου, κινούμενου σχεδίου, εικόνων και εικονιδίων. Τα Longreads σκοπεύουν να πούνε μια ολόκληρη ιστορία με λίγες και απλές λέξεις. Τώρα, ο χρήστης μπορεί να ανεβοκατέβει την ιστοσελίδα με ευκολία και να «γαντζωθούν» από τα σημαντικά σημεία πληροφοριών.

Εισαγωγή Φορμών

Η δημιουργία των διαφόρων σχεδιαστικών στοιχείων σίγουρα έχει φύγει από τα παλιά μυτερά σχέδια και έχει περάσει στα σύγχρονα, πιο στρογγυλεμένα σχήματα. Η επιλογή αυτή θεωρείται να είναι πιο μαλακή, ευχάριστη και αντικειμενική, ενώ οι κοφτερές γωνίες των παλιών σχεδίων φέρνει πιο πολύ στην ροή εργασιών. Οι διαδικτυακές πύλες πρέπει να λάβουν πιο σημαντικά υπ’ όψιν τους τις φόρμες.

Τυπογραφία

Ο κόσμος έχει αρχίσει να πειραματίζεται με την δημιουργία νέων γραμματοσειρών. Όταν προστίθενται οι εικονογραφήσεις και το κινούμενο σχέδιο μαζί με την προσαρμοστικότητα, οι διάφορες τάσεις του σχεδιασμού ιστοσελίδων σταμάτησαν να παρατούν την τυπογραφία. Τώρα, μπορούμε να δούμε τις τελευταίες συλλογές τυπογραφίας με τα νέα γράμματα.

Συμπέρασμα

Οι τάσεις στην ανάπτυξη ιστοσελίδων ξεπροβάλλουν με ραγδαίους ρυθμούς. Οι ιστοσελίδες μιας σελίδας(one page) και οι προοδευτικές εφαρμογές ιστού έχουν ξεπροβάλλει τα τελευταία χρόνια και έχουν κερδίσει τεράστια δημοτικότητα, και έχουν εμφανιστεί συνεχείς αλλαγές στην JavaScript και στην ΡΗΡ7. Φόρμες, τυπογραφία και η παραμετροποίηση έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία στα τελευταία χρόνια. Τάσεις σαν και αυτές σίγουρα θα επιβληθούν στην κατασκευή ιστοσελίδων το 2019

 

Υπεύθυνος Διαδικτυακών Εφαρμογών