Cactus Web

10 συμβουλές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την ιστοσελίδα της επιχείρησης σας

 

Δημιουργία ιστοσελίδας από την Cactus

Η ιστοσελίδα σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια που έχετε για την επιχείρησή σας. Ως εκ τούτου, υπάρχουν πολλά που συμβάλλουν στη δημιουργία μιας επιτυχημένης ιστοσελίδας. Πρέπει να λαμβάνετε υπόψιν σας το SEO, τον σχεδιασμό και γενικά το διαδικτυακό μάρκετινγκ. Παρακάτω παρέχουμε μερικές συμβουλές από μέλη της κοινότητας μικρών διαδικτυακών επιχειρήσεων για να σας βοηθήσουμε να αξιοποιήσετε στο μέγιστο την ιστοσελίδα σας.

Χρησιμοποιήστε τους 4 πυλώνες επιτυχίας του SEO

Εάν θέλετε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα αναζήτησης στην ιστοσελίδα σας, χρειάζεστε μια στρατηγική SEO. Κάθε στρατηγική πρέπει να έχει πολλά συστατικά. Συνοπτικά, τα 4 σημαντικότερα σημεία επιτυχίας είναι:

  • Τεχνικό SEO ιστοσελίδας – προσθήκη/ενημέρωση τίτλων και περιγραφών, διόρθωση σφαλμάτων συνδέσμων, προβλημάτων ταχύτητας φόρτωσης και λοιπών τεχνικών λεπτομερειών
  • Μάρκετινγκ περιεχομένου – δοκιμές αναζητήσεων με λέξεις κλειδιά για καλύτερα αποτελέσματα, βελτιστοποίηση ιστολογίου για αύξηση οργανικής κίνησης και συζητήσεων
  • Χτίσιμο συνδέσμων – προσέλκυση εξωτερικών αναφορών προϊόντων/εμπορικού σήματος που δεν συνδέεονται με την κύρια ιστοσελίδα, διόρθωση σπασμένων/λανθασμένων συνδέσμων, προσέλκυση επισκεπτών ιστολογίου
  • Βελτιστοποίηση ρυθμού μετατροπής χρηστών (CRO) – συλλογή δεδομένων χρηστών, βελτιστοποίηση βασικών καναλιών μετατροπής χρηστών με μείωση δυσκολιών και αύξηση κινήτρων, δοκιμές Α/Β στην ιστοσελίδα, χρήση εργαλείων χαρτογράφησης επισκεψιμότητας

Ενσωματώστε μοντέρνο σχεδιασμό ιστοσελίδων για το 2019

Ένα μοντέρνος σχεδιασμός μπορεί να σας βοηθήσει να απευθυνθείτε σε πιθανούς πελάτες και να διασφαλίσετε ότι η ιστοσελίδα σας ενσωματώνει όλη την νεότερη και χρησιμότερη τεχνολογία. Αν ψάχνετε να αναβαθμίσετε την ιστοσελίδα σας το 2019, προσπαθήστε να μείνετε ενημερωμένοι για τις νεότερες τάσεις και τεχνολογίες στο διαδίκτυο.

Αποκτήστε μια πιστοποίηση Google Analytics

Το Google Analytics είναι το πιο δημοφιλές ηλεκτρονικό εργαλείο για την πρόσβαση και την ανάλυση δεδομένων ιστοσελίδας και χρηστών. Αν θέλετε να εμβαθύνετε πραγματικά στο SEO σας και μάθετε να το χειρίζεστε άψογα, αξίζει να πιστοποιηθείτε στο Google Analytics.

Αποκτήστε μια πιο χρήσιμη προοπτική για την επιχείρησή σας και τους στόχους περιεχομένου της

Ανεξάρτητα από το είδος των στόχων που έχετε για την επιχείρησή σας, είναι σημαντικό να αποκτήσετε κάποια προοπτική, για να μπορέσετε να τους ολοκληρώσετε. Μείνετε ανθρωποκεντρικά επικεντρωμένοι, στα άτομα της επιχείρησης και στους τελικούς σας πελάτες, και να έχετε την τόλμη να αγνοήσετε γενικές συμβουλές που δεν ταιριάζουν με εσάς. Σχεδιάστε σωστά την τακτική σας και με λίγο υπολογισμένο ρίσκο, θα ξεφύγετε από τα καθιερωμένα και θα ξεχωρίσετε.

Αγοράστε ένα ιδανικό όνομα ιστοσελίδας (domain name)

Πριν ξεκινήσετε να δημιουργείτε τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας και την δημιουργία ιστοσελίδας σας και τη στρατηγική SEO σας, χρειάζεστε ένα καλό όνομα. Αν θέλετε το κοινό σας να βρίσκει την επιχείρησή σας γρήγορα και είναι εύκολα αναγνωρίσιμη, θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά αυτήν την απόφαση. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας πριν ξεκινήσετε να δημιουργείτε την ιστοσελίδα της επιχείρησής σας, ανάλογα και με τις ιδιαίτερες ανάγκες σας.

Προσαρμοστείτε στις ενημερώσεις Google

Ορισμένες επιχειρήσεις παρατηρούν μείωση της οργανικής επισκεψιμότητας αναζήτησης μετά από ενημέρωση διάφορων προϊόντων και υπηρεσιών της Google. Φροντίστε να μείνετε πάντα ενημερωμένοι και ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό σας.

 Αξιοποιήστε τις σημαντικές εμπειρίες χρηστών με τον ιστοσελίδα σας

Η ιστοσελίδα σας σάς παρέχει πρόσβαση σε πολλά δεδομένα σχετικά με τους πελάτες σας και πώς αλληλεπιδρούν με την επιχείρησή σας. Επομένως, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε αυτά τα δεδομένα προς όφελός σας όποτε είναι δυνατόν. Με τα εργαλεία που είναι στη διάθεσή σας, μην αμελείτε να μελετήσετε τις συμπεριφορές, τόσο θετικές όσο και αρνητικές, και τις επιτυχημένες και μη αγορές/επισκέψεις των επισκεπτών σας, για να προσαρμόσετε και να βελτιώσετε την εμπειρία τους στην ιστοσελίδα σας.

Κατορθώστε επιχειρηματικές επιτυχίες με τις αναδυόμενες τάσεις

Αν θέλετε η επιχείρησή σας να πετύχει το 2019, χρειάζεστε μια πλήρη στρατηγική με ενημερωμένες μεθόδους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συμβαδίσετε με τις τάσεις που επηρεάζουν τη βιομηχανία σας και την επιχειρηματική κοινότητα ως σύνολο. Είναι σημαντικό να φροντίσετε να αφιερώνετε χρόνο για ενημερώνεστε για τις σημερινές τάσεις και να προσαρμόζετε αναλόγως τις μεθόδους, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που παρέχετε.

Αμφισβητήστε την κυριαρχία των κοινωνικών μέσων

Είναι χρήσιμο να ακολουθείτε τις τάσεις και τις συμβουλές των εμπειρογνωμόνων σε αρκετές περιπτώσεις. Αλλά μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο να αμφισβητείται η αυθεντία καμιά φορά, ειδικά όταν πρόκειται για κοινωνικά μέσα ενημέρωσης. Το κοινό που επιθυμείτε να προσεγγίσετε μπορεί να μην χρησιμοποιεί στον βαθμό που πιστεύετε μια συγκεκριμένη πλατφόρμα και να έχει μεταβεί αλλού. Οι τάσεις χρήσης, ειδικά στις νεότερες γενιές, αλλάζουν συχνά και είναι καλό να γνωρίζετε που πρέπει να επικεντρώσετε την προσοχή σας.

Δημιουργήστε μια στρατηγική οπτικού περιεχομένου για το 2019

Το περιεχόμενο που συμπεριλαμβάνετε κατά την δημιουργία ιστοσελίδας σας και σε άλλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες δεν πρέπει να είναι απλώς γραπτό. Οι εικόνες και τα γραφικά είναι ιδιαιτέρως σημαντικά για τους σημερινούς καταναλωτές. Μερικές σημαντικές συμβουλές για να επηρεάσουν τη στρατηγική σας για το οπτικό περιεχόμενο φέτος είναι να μην βασίζεστε σε κοινωνικές πλατφόρμες ή περιηγητές (ειδικά σε κινητά) για να φτιάξουν αυτόματα τις εικόνες σας και να φροντίσετε να είστε δημιουργός περιεχομένου, όχι απλά διαφημιστής περιεχομένου.