Cactus Web

Πως μπορείτε να συνδέσετε την ιστοσελίδα σας με την μηχανογράφηση σας.

Μια διαδικασία που ελάχιστοι κατασκευαστές ιστοσελίδων έχουν υλοποιήσει με επιτυχία είναι η διασύνδεση του ηλεκτρονικού τους καταστήματος με το μηχανογραφικό τους σύστημα. Η διασύνδεση των δύο αυτών συστημάτων, της ιστοσελίδα και του μηχανογραφικού συστήματος (ERP) προσφέρει καλύτερο έλεγχο των αποθεμάτων, άμεση αποστολή των παραγγελιών από το Eshop – ιστοσελίδα στο μηχανογραφικό σύστημα καθώς και συγχρονισμό του πελατολογίου της ιστοσελίδας με αυτό που βρίσκεται στα αρχεία του CRM της επιχείρησης.

Για να λειτουργήσει σωστά μια τέτοια διαδικασία πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι ο συγχρονισμός των δεδομένων ανάμεσα στην ιστοσελίδα και το οποιοδήποτε άλλο σύστημα πρέπει να γίνεται αυτόματα. Αυτόματα εννοούμε ότι δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τον χειριστή για να ενημερωθούν τα εκάστοτε αρχεία- βάσεις δεδομένων. Πρέπει να ρυθμίσουμε την ιστοσελίδα μας να ενημερώνεται και να ενημερώνει αυτόματα κάθε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα μπορούμε να ρυθμίσουμε μια διαδικασία να εκτελεστή κάθε 1 λεπτό η οποία να ελέγχει για νέες παραγγελίες να τις αποστέλλει και να ενημερώνει τα αποθέματα.

Ένα δεύτερο που πρέπει να γνωρίζεται είναι ότι για να πετύχουμε την σωστή λειτουργία της γέφυρας δεδομένων μεταξύ ιστοσελίδα και συστήματος πρέπει να ορίσουμε ένα κοινό ενδιάμεσο μέσο που μπορούν να επεξεργαστούν και τα 2 μέρη. Ένα τέτοιο μέσο είναι για παράδειγμα ή γλώσσα περιγραφής δεδομένων XML. Το μηχανογραφίκο σύστημα (ERP – CRM )πρέπει να εξάγει και να εισάγει δεδομένα από αρχεία XML καθώς και η ιστοσελίδα μας πρέπει να κάνει ακριβός το ίδιο για να μπορούν και τα δύο μέρη να συνεργαστούν.