Cactus Web

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της δημιουργίας ενός eshop

Όλοι γνωρίζουμε ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο και κατ’ επέκταση τα eshop είναι απέραντα. Πιθανόν να έχετε ακούσει ότι πρόκειται για το μέλλον των επιχειρήσεων λιανικής. Αλλά ξέρετε πόσο μεγάλο είναι πραγματικά; Ας δούμε μαζί ορισμένα παραδείγματα προκειμένου να διαμορφώσετε μια εικόνα.

Το 2017, οι παγκόσμιες πωλήσεις από eshop ανήλθαν στα 2,3 τρισεκατομμύρια δολάρια. Όπου 672 δισεκατομμύρια δολάρια προήλθαν από την Κίνα, 340 δισεκατομμύρια από τις ΗΠΑ και 99 δισεκατομμύρια από το Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2021 εκτιμάται ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις από eshop θα φτάσουν τα 4,5 τρισεκατομμύρια δολάρια. Όπου θα αυξηθούν σε 1,32 τρισεκατομμύρια δολάρια, 670 δισεκατομμύρια δολάρια και 194 δισεκατομμύρια δολάρια αντιστοίχως.

Το 2018, οι πωλήσεις από eshop ανήλθαν στα 26,9 δισεκατομμύρια δολάρια στα Αραβικά κράτη. Το 2022, εκτιμάται ότι θα αυξηθεί σε 48,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Το 2016, ο Λίβανος κατέγραψε 837 εκατομμύρια δολάρια σε διαδικτυακές πωλήσεις. Το 2021 θα φτάσει τα 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ίσως πιστεύετε ότι αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρηματίες στο Λίβανο δε χρειάζεται να έχουν eshop, σωστά; Λάθος! Ο λόγος είναι ότι όταν ανοίγετε ένα eshop, η αγορά σας δεν περιορίζεται σε εκείνη στην οποία βρίσκεστε. Στην πραγματικότητα ο κόσμος είναι η αγορά σας. Αφιερώστε λοιπόν ένα λεπτό για να επεξεργαστείτε όλα τα δεδομένα που αναφέραμε παραπάνω και φανταστείτε τις δυνατότητες που ανοίγονται. Είτε είστε μια νεοσύστατη επιχείρηση είτε μια οικογενειακή επιχείρηση που υπάρχει εδώ και γενιές μπορείτε κι εσείς να επωφεληθείτε από τη δημιουργία ενός eshop.

eshop

Πλεονεκτήμα του eshop

 1. Παγκόσμια αγορά. Προσεγγίστε δυνητικούς πελάτες οπουδήποτε στον κόσμο.
 2. Το ωράριο του καταστήματος είναι εικοτετραώρου βάσεως. Επιτρέψτε στους πελάτες να κάνουν τις αγορές τους όποτε αυτοί το θελήσουν.
 3. Υψηλότερα ποσοστά μετατροπών. Οι καταναλωτές τείνουν να αγοράζουν περισσότερα όταν μπορούν να το κάνουν απευθείας.
 4. Ευρύτερη προσφορά. Πώληση άυλων αγαθών όπως eBooks, βίντεο από workshops και σεμινάρια.
 5. Ψηφιακό μάρκετινγκ. Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) θέτει το eshop σας στην κορυφαία θέση της Google. Οι συνεχείς αναρτήσεις στο Facebook και το Instagram με αξιόλογο περιεχόμενο δημιουργεί εμπιστοσύνη μεταξύ επιχειρήσεων και πελατών. Ακόμη, κάθε είδους εμπλοκή με την επιχείρησή σας αυξάνει την επισκεψιμότητα και προωθείται η ιστοσελίδα σας.
 6. Ευκολία. Οι καταναλωτές μπορούν να αναζητήσουν προϊόντα, να συγκρίνουν, να επιλέξουν και να αγοράσουν, περιμένοντας απλώς την παράδοση. Ποιος έχει το χρόνο να πάει σε ένα κατάστημα και να κολλήσει στην κίνηση;
 7. Λιγότερα έξοδα. Χωρίς υψηλό κόστος ενοικίασης, διακόσμησης, συστημάτων ασφαλείας, λογαριασμών κοινής ωφελείας και προσωπικού, σας επιτρέπει να πουλάτε σε ανταγωνιστική τιμή.
 8. Εξατομίκευση. Συνδεθείτε με πελάτες μέσω παρακολούθησης παραγγελιών, επιβεβαίωσης παράδοσης και προτάσεων προϊόντων με βάση το ιστορικό αγορών τους.
 9. Επηρεάζει τις αγορές. Οι καταναλωτές βρίσκονται online για να αποφασίσουν τι θα αγοράσουν. Εάν δεν είστε εκεί, χάνετε ευκαιρίες πώλησης.
 10. Καλύτερα στοιχεία. Ισχυρά εργαλεία, όπως το Google Analytics, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι λίστες επαφών των mail και οι πλατφόρμες των eshop, σας επιτρέπουν να στοχεύετε στους πιο κατάλληλους πελάτες για την επιχείρησή σας.
 11. Πανταχού παρών. Ακόμη και αν έχετε κάποιο φυσικό κατάστημα, το να έχετε ένα eshop σας επιτρέπει να μεγιστοποιήσετε τις πωλήσεις σας, καθώς και να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα της επιχείρησής σας.
 12. Ευελιξία. Ο ανταγωνισμός είναι έντονος στις μέρες μας. Το eshop σάς επιτρέπει να δημοσιεύσετε  μια προσφορά, να αλλάξετε τις τιμές σας και να διαδώσετε τα πάντα σε λίγες ώρες. Το συμβατικό μάρκετινγκ θα σας απασχολήσει περισσότερο και θα κοστίσει πολύ περισσότερο.

Συμπεράσματα

Δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να σας δώσουμε την εντύπωση πως η δημιουργία ενός eshop είναι εύκολο χρήμα. Σίγουρα έχει πολλές δυνατότητες και μπορεί να επεκταθεί σε πολλά επίπεδα, αλλά αν θέλετε να το κάνετε σωστά, είναι δουλειά πλήρους απασχόλησης. Απαιτεί υπομονή, επιμονή, ισχυρή πεποίθηση για επιτυχία και όπως και κάθε άλλη επιχείρηση, χρήματα που πρέπει να επενδύονται. Αλλά όταν όλες αυτές οι απαιτήσεις εφαρμόζονται καθημερινά, ο κόσμος είναι πραγματικά στα πόδια σας. Δουλέψτε σκληρά και απολαύστε το ταξίδι. Η ομάδα της Cactus είναι πάντα δίπλα σας για να σας διευκολύνει. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας σήμερα κιόλας.

Πηγή: co-gent