Cactus Web

Κατασκευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή ιστοσελίδων οδηγός επιβίωσης

Κατασκευή ιστοσελίδων, ένας εφιάλτης χωρίς τέλος για του επιχειρηματίες που δεν γνωρίζουν. Στο άρθρο αυτό θα σας παρουσιάσουμε αντικειμενικά την άποψή μας σχετικά με όλα αυτά που πρέπει να γνωρίζετε για να αποκτήσετε μια σωστή ιστοσελίδα που θα φέρει αποτελέσματα.

Ιστοσελίδα Custom ή σε Open Source σύστημα διαχείρισης περιεχομένου CMS.

Εξαρτάτε από το τι θέλετε να κάνετε. Το 90% των ιστοσελίδων παρουσίασης επιχείρησης ή ηλεκτρονικών καταστημάτων μπορούν να κατασκευαστούν με επιτυχία σε CMS και να φέρουν αποτελέσματα. Τα Custom συστήματα είναι ακριβά και για την συντήρηση τους απαιτούν από το ιδιοκτήτη να έχει έμπειρους προγραμματιστές. Ένα Custom σύστημα μπορεί να προσφέρει πολλές δυνατότητες στην λειτουργικότητα αλλά και στους χρόνους απόκρισης της ιστοσελίδας. Είναι όμως ιδιαίτερα ακριβό και δαπανηρό. Επίσης τα custom συστήματα είναι αρκετά πιο ασφαλή από τα CMS, αυτό δεν σημαίνει ότι σε ένα σωστά στημένο CMS θα  υπάρχουν προβλήματα. Στα custom συστήματα πρέπει να έχετε μεγάλη εμπιστοσύνη στο προγραμματιστή, δεν είναι εύκολο να κάνετε μετάβαση σε άλλον.

Επιλέξτε την κατάλληλη πλατφόρμα CMS.

Τα 3 πιο γνωστά συστήματα – πλατφόρμες κατασκευής ιστοσελίδων. Ο σκοπός είναι να σας βοηθήσουμε να κάνετε την έρευνα που πρέπει για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Είναι αρχή μας να λέμε την αλήθεια στον πελάτη και να μην προσπαθούμε να του προσφέρουμε κάτι που δεν του ταιριάζει μόνο και μόνο για να μην χάσουμε την πώληση. Είναι συχνό το φαινόμενο στην αγορά, ο εκάστοτε προγραμματιστής να δημιουργεί αρνητικά για το Joomla ή το WordPress ή το Drupal γιατί απλά γνωρίζει να δουλεύει μόνο ένα συγκεκριμένο σύστημα CMS και θέλει να σας κατευθύνει σε εκείνο.

WordPress, Drupal ή Joomla. Το πρώτο που πρέπει να κάνετε για αναπτύξετε μια εμπορική ιστοσελίδα ή ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι να αποφασίσετε σε πια πλατφόρμα CMS θα βασιστείτε. Αρκετές από τις εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων, θα προσπαθήσουν να σας πείσουν με διάφορα επιχειρήματα ότι η καλύτερη πλατφόρμα είναι η πλατφόρμα που δουλεύουν. Είναι λίγοι οι προγραμματιστές που θα σας παρουσιάσουν την αλήθεια. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε 3 κριτήρια σύμφωνα με τα οποία αξιολογούμε τις πλατφόρμες με σκοπό να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε.

 

WordPress

 • Πάρα πολλές διαθέσιμες επιλογές σχεδίασης (Θέματα)
 • Πάρα πολλά διαθέσιμα πρόσθετα (Plugin) για ανάπτυξη της λειτουργικότητας
 • Πολύ φιλική σχεδίαση προς τις μηχανές αναζήτησης (S.E.O.)
 • Πολλές διαθέσιμες εταιρείες υποστήριξης
 • Μεγάλη Ελληνική κοινότητα ανάπτυξης και υποστήριξης
 • Woocommerce – Χιλιάδες ηλεκτρονικά καταστήματα

 

Drupal

 • Δεν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές σχεδίασης (Θέματα)
 • Δεν υπάρχουν πολλά διαθέσιμα πρόσθετα (Plugin) για ανάπτυξη της λειτουργικότητας
 • Πολύ φιλική σχεδίαση προς τις μηχανές αναζήτησης (S.E.O.)
 • Λίγες διαθέσιμες εταιρείες υποστήριξης
 • Μικρή Ελληνική κοινότητα ανάπτυξης και υποστήριξης

 

Joomla

 • Πάρα πολλές διαθέσιμες επιλογές σχεδίασης (Θέματα)
 • Πάρα πολλά διαθέσιμα πρόσθετα (Plugin) για ανάπτυξη της λειτουργικότητας
 • Δεν είναι επαρκής η σχεδίαση προς τις μηχανές αναζήτησης (S.E.O.)
 • Πολλές διαθέσιμες εταιρείες υποστήριξης
 • Μεγάλη Ελληνική κοινότητα ανάπτυξης και υποστήριξης
 • Αδυναμίες σε ζητήματα ασφάλειας
 • Δεν είναι πολύ φιλικό το διαχειριστικό περιβάλλον

 

Επιλέξτε την κατάλληλη Ομάδα υποστήριξης ιστοσελίδων.

Κάθε ιστοσελίδα πρέπει να έχει και υποστήριξη από επαγγελματίες. Μην επιχειρείστε να βγείτε στο διαδίκτυο χωρίς να έχετε ένα συμβόλαιο υποστήριξης και ασφάλειας. Αν θέλετε η ιστοσελίδα σας να αναπτύξει την επιχείρησης σας πρέπει σε καθημερινή βάση να την ενημερώνετε ως προς το περιεχόμενο αλλά και την λειτουργικότητά της. Είναι πολύ σημαντικό ο προγραμματιστής που θα κατασκευάσει την ιστοσελίδα σας να μπορεί να την υποστηρίξει με επαγγελματισμό. Κατασκευή ιστοσελίδων χωρίς υποστήριξη δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα για τον επιχειρηματία. Δείτε περισσότερα για υποστήριξη ιστοσελίδων.

Μην εμπιστεύεστε επαγγελματίες που δεν γνωρίζουν κώδικα.

Στο επάγγελμα των κατασκευαστών ιστοσελίδων δυστυχώς έχουν μπει άνθρωποι που δεν γνωρίζουν προγραμματισμό και γνωρίζουν απλά να χειρίζονται  το WordPress ή το Joomla. Σε κάθε πιθανό πρόβλημα που θα προκύψει κατά την υλοποίηση της ιστοσελίδα ή την υποστήριξη της οι κατασκευαστές που δεν γνωρίζουν κώδικα θα ψάχνουν να βρουν μια λύση – πατέντα, ένα μπάλωμα για να προχωρήσουν παρακάτω.

Μετά την κατασκευή της ιστοσελίδας σας ζητήστε βεβαίωση ότι η ιστοσελίδα σας ανήκει.

Είναι απαράδεκτο κατασκευαστές να παγιδεύουν τον πελάτη με το να μην δίνουν τα αρχεία τις ιστοσελίδα σε περίπτωση που πρέπει να μεταφερθεί σε άλλον κατασκευαστή. Είναι μια τακτική που κρατάει όμηρο το πελάτη με σκοπό την μη αλλαγή εταιρείας παροχής υπηρεσιών υποστήριξης. Βεβαιωθείτε ότι ο κατασκευαστής που θα σας φτιάξει την ιστοσελίδα θα σας δώσει αν χρειαστεί τα αρχεία, την βάση δεδομένων και τις άδειες χρήσεις των Plugin και του Theme που χρησιμοποιεί η ιστοσελίδα σας.

Οι ακριβές ιστοσελίδες δεν είναι πάντα σωστές, οι φτηνές ιστοσελίδες αποκλείεται να είναι σωστές.

Μια ολοκληρωμένη ιστοσελίδα για να δημιουργηθεί χρειάζεται Server (από 50€), Domain Name (από 25€), Premium Theme (από 60€), Premium Plugin (από 35€) αυτά μόνο κοστίζουν από 150€ έως 300€. Επίσης χρειάζονται τουλάχιστον 50 ώρες εργασίας για να τοποθετηθεί το περιεχόμενο σας, να παραμετροποιηθεί το Theme, να διορθωθεί η σχεδίαση σε Smartphones, να μπουν τα κατάλληλα πρόσθετα ασφάλειας, ταχύτητας, SEO και Analytics.  Μια λογική αμοιβή για όλα τα παραπάνω είναι τα  10€ / ώρα. Αν υπάρχει και προγραμματιστικό μέρος, ένας καλός προγραμματιστής αμείβεται από 40€ / ώρα. Οι πολύ χαμηλές τιμές δείχνουν άγνοια από πλευράς του κατασκευαστή για όλα αυτά που πρέπει να κάνει για να είναι ολοκληρωμένη η ιστοσελίδα ή πολύ μεγάλη οικονομική ανάγκη. Διαβάστε και δείτε το Video μας σχετικά με το κόστος ιστοσελίδων και Eshop.

 

Για την εταιρεία μας κατασκευή ιστοσελίδων είναι μια διαδικασία που στο τέλος πρέπει να φέρει στον πελάτη όφελος. Πελάτες και πωλήσεις.  Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.